Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 15:01, 12 gru 2012

monteverde napisał(a)
Od razu oczy się ożywiają pozdrawiam Kasiu

No właśnie Aniu, dobrze to ujęłaś jak patrzę na te letnie tegoroczne zdjęcia, to moje oczy nie tylko się ożywiają, ale również powiększają z niedowierzania), zwłaszcza jak porównuję zdjęcia tegoroczne z poprzednim sezonem gdy działałam jak dziecko we mgle ))) w tej chwili mgła opadła, a ja dorastam...ogrodniczo ))) Pozdrawiam!
KasiaWB 15:07, 12 gru 2012

Rench napisał(a)
Hortensjowo,kolorowo u Ciebie,ciekawe czy moje będą też takie okazałe ,jak Ty masz- marzy mi się
Pozdrawiam zimowo

Dzięki Renatko będą będą i to napewno ładniejsze my mamy działkę i wszystkie rośliny dopiero drugi sezon wszystko co zaleca Danusia m.in. odnośnie cięcia i pielęgnacji hortensji sprawdza się od wiosny znowu postaram się zadbać, aby było jeszcze ładniej
Pozdrawiam ciepło
KasiaWB 15:09, 12 gru 2012

irena_milek napisał(a)
Kasiu, widoczek dałaś pokrzepiający

Takie widoczki pozytywnie nastrajają i jest też na co czekać te kilka miesięcy
Jaki masz ładny letni avatarek od razu cieplej Pozdrawiam!
KasiaWB 15:14, 12 gru 2012

grembosia napisał(a)
Jak stosunki międzysąsiedzkie?
Pozdrawiam cieplutko

do rękoczynów nie doszło, klimat umiarkowany zamontowali do odpływu jakąś rurę odprowadzającą wodę do dużego pojemnika - mają zamiar zbierać deszczówkę to bardzo pozytywne oczywiście, ale jak się sprawdzi w praktyce zobaczymy wiosną, bo my z doświadczenia wiemy, że taki duży zbiornik przy większym deszczu to w kilka godzin potrafi się zapełnić, no a jak się przepełni to wiadomo... narazie o tym w ogóle nie myślę ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok
Pozdrawiam!
KasiaWB 15:24, 12 gru 2012

akanta napisał(a)
Kasiu zostawiam ślad na śniegu w twoim ogrodzie.Byłam i razem z tobą wspominałam lato.Pięknie zaczęłaś swoją ogrodową twórczość.Życzę weny w komponowaniu zimą i realizacji wiosną.

Witaj Aniu dzięki za odwiedziny i letni widoczek krzewuszka ma śliczne te kwiaty mam jedną u siebie, ale jeszcze dość małą na wiosnę muszę jej poszukać lepszego miejsca. Mam już trochę planów na wiosnę, głównie oczywiście...przesadzanie ) czyli poprawianie "błędów młodości" tj. nasadzeń, które popełniłam w pierwszym moim sezonie w 2011 r. ))
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 15:25, 12 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu jak można pracować w nocy?

)) ano jak trzeba, to można od wiosny do jesieni lepiej mi to wychodzi, ale zimą....oj ciężko
Pozdrawiam
KasiaWB 15:33, 12 gru 2012

viva napisał(a)
Kasiu, trafiłam na takie zdjęcie i od razu pomyślałam o Twoich dylematach związanych z murkiem.
Wiem, że takie podpowiedzi już miałaś, na tym zdjęciu ładnie widać to rozwiązanie.
Może Cię zainspiruje
http://www.gardendesign.com/jinny-blom-3?pnid=124163#gallery-content

Vivo!!! wielkie dzięki przede wszystkim za pamięć i wsparcie w tych dylematach chyba nikt mnie tak nie rozumie jak Wy to zdjęcie jest idealne, to jest właśnie to co zamierzam tam wykonać zastanawiam się jeszcze nad gatunkiem drzew... może grab? a może buk?... to jest dokładnie strona zachodnia i nieosłonięta, więc muszę uważać przy doborze, żeby mi nie wymarzły.
Już zapisałam zdjęcie w specjalnym folderze dotyczącym tematu
Ciepło pozdrawiam!
KasiaWB 15:34, 12 gru 2012

Marlenaa napisał(a)
Wpadam i pozdrawiam

Dzięki za słoneczko Pozdrawiam wzajemnie
KasiaWB 15:38, 12 gru 2012

jotka napisał(a)
Jak widać po ostatnim poście można
Wędruję po ogrodach i u niektórych zima, a gdzie nie gdzie miła niespodzianka i lato

pozdrawiam

ale ja bym tak chciała mieć w naturze cały rok, a nie tylko na zdjęciach ) ale dobrze, że chociaż zdjęcia są można swobodnie powrócić wspomnieniem do lata w te zimowe, mroźne wieczory
Pozdrawiam zatem słonecznie, kolorowo i ciepło
Urszulla 15:38, 12 gru 2012

Fajne rozwiązanie Viva Ci wynalazła nie ma to jak na forum....wszyscy wszystko wiedzą....samotnie jest trudno.....poza tym inni nie rozumieją.....a tutaj jakoś wszyscy się rozumieją bez słów....metodą obrazkową