Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 18:22, 16 sty 2013

grazyna napisał(a)
Kasiu jesteś już tutaj dobrze zadomowiona
Uśmiechów moc przesyłam

Witaj Grażynko na moim poletku zwanym szumnie ogródkiem ) o tak, na tym forum czuję się bardzo dobrze chociaż jestem początkującą ogrodniczką, popełniam błędy i mam jeszcze wiele do nauczenia ale wiem, że mogę liczyć na wsparcie to zasługa Danusi i Wszystkich Ogrodomaniaków pozytywnie zakręconych nawet jak się czasem nie pisze, to ludziska pamiętają ja też pamiętam
Serdecznie pozdrawiam!
KasiaWB 18:23, 16 sty 2013

Marlenaa napisał(a)
Pozdrowionka

dzięki również pozdrawiam ciepło
KasiaWB 19:06, 16 sty 2013

Co by Wam tu dzisiaj napisać w ten zimowy wieczór, żeby nie było że zaniedbuję wątek ........

Będzie odświeżenie tematu naszej "palmowej" sosny teraz przyprószonej śniegiem

Były dwie, ale drugą trzeba było niestety wyciąć, bo wchodziła w planowany obrys domu i mus było to zrobić przed kopaniem fundamentów, bo teraz to byłoby już mało realne do wykonania, chyba że przez specjalną ekipę świadczącą usługi pielęgnacji drzew, w tym metodą alpinistyczną - na szczęście znam taką firmę, ale nie trzeba było jej angażować, bo zadanie wykonał osobiście mój M., który wie jak się to robi.
O takie były i ta bardziej z przodu (wycięta) zagłuszyła tą drugą, co się okazało po wycięciu, jak ukazał się niemal łysy pień. suche gałęzie zostały usunięte i mamy teraz palmę

tutaj widać sosny a za nimi narożnik, który przeszedł dzięki Ogrodowisku niezwykłe przeobrażenie w Roku Pańskim 2012

Oczywiście dostaliśmy z Ochrony Środowiska zgodę na wycinkę. Dostałam wczoraj wezwanie do złożenia raportu na temat realizacji na posesji ( ) nasadzeń rekompensacyjnych z podaniem gatunku w celu dokonania odbioru przez wydział. Miało to być drzewo ozdobne, sadzonka I klasy o obw. pnia min. 8 cm na wysokości 100 cm...
Dzisiaj złożyłam pismo i napisałam, że zrealizowałam:świerk serbski (picea omorika) – sztuk 11 oraz żywotnik zachodni Szmaragd (Thuja occidentalis) – sztuk ponad 20 (przyp. posadziłam o wiele więcej,bo ponad 40, ale nie liczyłam dokładnie )) oraz załączyłam foty ww narożnika i kawałek thuji dla przykładu

O Nigrze nie pisałam, bo nie wiadomo czy po zimie jej nie trafi bo to jej pierwsza zima u nas i jest wystawiona póki co na mocne i zimne wiatry...

Mam nadzieję, że przejdę pozytywnie odbiór ).....
KasiaWB 19:14, 16 sty 2013

Zima na działce

tu gdzie siatka (front działki) planuję mur z cegły

Karmnik mojego dziecka

Gabrysia_ 19:18, 16 sty 2013

Zima jak to zima,wszystko zasypane..
Ale córcia to i tak najładniejszy kwiatuszek i jak już urosła

I te cudne hortensje...ach,och...
KasiaWB 19:26, 16 sty 2013

dzięki Gabrysiu tak córcia to mój najpiękniejszy kwiatuszek razem z nią wszystko rośnie nie wyobrażam sobie już ogrodu bez hortensji
Aby do wiosny!
Pozdrawiam
Syla 19:56, 16 sty 2013

KasiaWB napisał(a)
dzięki Gabrysiu tak córcia to mój najpiękniejszy kwiatuszek razem z nią wszystko rośnie nie wyobrażam sobie już ogrodu bez hortensji
Aby do wiosny!
Pozdrawiam

Zawsze chciałam mieć córeczkę , ale mam chłopaków ..... Ale chwila, moment będę mieć synową nie ma tego złego buziam
KasiaWB 20:14, 16 sty 2013

Sylwia ja bym mogła drugiego mieć chłopaka, ale przecież obie wiemy, że to nie ma większego znaczenia ))) napewno znasz to: jeśli chcesz rozbawić Boga, to powiedź mu o swoich planach ) no i drugie: ....że wina zawsze leży po dwóch stronach - żony i teściowej ))
Buziaki!!
p.s. to wstawię jeszcze jedno z moich ulubionych zdjęć Oli - zdjęcie robione na działce, miała 16 miesięcy )
Zeta 20:15, 16 sty 2013

To dopiero ogrodniczka miesiąca...!!!!!!!
Zeta 20:16, 16 sty 2013

Miss ogrodowiska normalnie