Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

vita 14:51, 12 sty 2013

Z powrotu zimy bardzo się cieszę, pierzynka śniegu na roślinach, to sen spokojny ogrodnika.
Ja zanim wezmę się do cięcia, coś niecoś mam do posadzenia i tak się zbieram: już, czy jeszcze parę dni poczekać? Paluchy swędzą Odezwę się niebawem
nieszka 15:38, 12 sty 2013

U mnie też dziś od rana śnieżek sobie delikatnie pada Już w sumie tak wiosennie było ale ten powrót zimy i tak mnie jakoś ucieszył. Nie ma to jak świeżutka pierzynka śniegowa
Bogdzia 16:02, 12 sty 2013

Zagladam sie dowiedziec czy już całkiem zdrowa jesteś???? Mam nadzieję ze tak. Pozdrówka przesyłam.
Netka 11:15, 14 sty 2013

Hej Kasiu, wpadam z małą wizytą, bo dawno mnie nie było Mam pytanko o Twoje serby. W jakiej odległości od siebie je sadziłaś i w jakiej od ogrodzenia ? Widziałam, że przed nimi masz rabatę. Czy zamierzasz je przycinać ? Jeśli tak, to na jakiejś wysokości i szerokości będziesz je utrzymywać ? ale wywiad zrobiłam ...
KasiaWB 12:22, 14 sty 2013

Netka napisał(a)
Hej Kasiu, wpadam z małą wizytą, bo dawno mnie nie było Mam pytanko o Twoje serby. W jakiej odległości od siebie je sadziłaś i w jakiej od ogrodzenia ? Widziałam, że przed nimi masz rabatę. Czy zamierzasz je przycinać ? Jeśli tak, to na jakiejś wysokości i szerokości będziesz je utrzymywać ? ale wywiad zrobiłam ...

hej hej Anetka fajnie, że się odezwałaś
- sadziłam co 1,20
- od siatki (licząc od pnia) 50-60 cm
- świerki będę cięła w tym roku aby się zagęściły więc tylko pędy boczne. Wysokości mają teraz ok. 2 m a ja chcę żeby miały conajmniej 4 -5 m (lub więcej) i wtedy może zetnę
- hortensje są od świerków w odległości od 1 m do 2 m bo sadzone na półkolu, trzeba zachować odległość aby świerki się nie ogałacały
Takie są plany, a jak to wyjdzie w praktyce zobaczymy )
Pozdrawiam!
KasiaWB 12:29, 14 sty 2013

vita napisał(a)
Z powrotu zimy bardzo się cieszę, pierzynka śniegu na roślinach, to sen spokojny ogrodnika.
Ja zanim wezmę się do cięcia, coś niecoś mam do posadzenia i tak się zbieram: już, czy jeszcze parę dni poczekać? Paluchy swędzą Odezwę się niebawem

Cześć Vita masz rację, pierzynka śniegu dla roślin jest ok no i jeszcze niskie temperatury dla wybicia bakterii itd. do tego narty więcej usprawiedliwień dla zimy nie przyjmuję ))) żartuję
Co Ty chcesz już sadzić i gdzie? )) ale rozumiem Ciebie doskonale
Czekam na wieści Pozdrawiam!
KasiaWB 12:30, 14 sty 2013

nieszka napisał(a)
U mnie też dziś od rana śnieżek sobie delikatnie pada Już w sumie tak wiosennie było ale ten powrót zimy i tak mnie jakoś ucieszył. Nie ma to jak świeżutka pierzynka śniegowa

U nas zima w pełni i do tego świeci słońce ujdzie )
Macham Nieszka do Ciebie! Pozdrawiam
KasiaWB 12:32, 14 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
Zagladam sie dowiedziec czy już całkiem zdrowa jesteś???? Mam nadzieję ze tak. Pozdrówka przesyłam.

Dziękuję Bogdziu za pamięć! już jest o wiele lepiej ze mną, ale kaszel podobno może się jeszcze długo utrzymywać. Ale przynajmniej oddychać mogę
Ściskam serdecznie i duuużo zdrówka życzę!
grazyna 13:12, 16 sty 2013

Kasiu jesteś już tutaj dobrze zadomowiona
Uśmiechów moc przesyłam
Marlenaa 17:11, 16 sty 2013

Pozdrowionka