Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

kasik778 21:57, 17 sty 2013

Paulownia jest piękna, ale chyba na nasz klimat to się za bardzo nie nadaje, ja mam eksperymentalnie posadzonego judaszowca, zobaczymy ja sobie poradzi u mnie
KasiaWB 22:06, 17 sty 2013

Na nasz klimat to tylko Paulownia Puszysta, ale trzeba uważać, żeby nie kupić kota w worku https://www.ogrodowisko.pl/watek/1267-paulownia-omszona-paulownia-tomentosa
KasiaWB 22:13, 17 sty 2013

Miło było ale znikam robota odłogiem leży
Pozdrawiam i buziam!
Tess 22:34, 17 sty 2013

Kasiu, przeczytałam, że mina teściowej bezcenna
I ucieszyła mnie wiadomość,że mogłam w jakimś niewielkim stopniu przyczynić się do tego
Choć niezaprzeczalnie największa zasługa jest Twoja

Olusia cudna Nie wiedziałam chyba, że masz takie jeszcze małe dziecko. Ile ma teraz latek?

A to coś do hodowania dla dzieci to może na początek fasolka w wodzie? Dawno, dawno, dawno temu w szkole to robiliśmy. Fajne, bo chyba nie może się nie udać. I wszystko widać - łodyżkę, korzonki.

Buziam
Milka 11:36, 18 sty 2013

KasiaWB napisał(a)

Kasiu...cudna ta twoja córcia, a fryzurka jak miała 16 miesięcy, rewelacja..i rośnie ogrodniczka, konewkę twardo trzyma i swój karmnik dogląda ba nawet podpisany..pozdrawiam

Dzięki Irenko! Olunia daje mi wiele wiele radości bardzo żywe dziecko w ostatnim sezonie już wysiała słonecznik (jak w "Misiu Rupercie" rzecz jasna ), kopała rabatki, wąchała kwiaty poprzez zrywanie oraz podlewała rośliny (oraz nas) z węża mam nadzieję, że złapie bakcyla i będzie pomagać a karminik to niezwykle poważna sprawa już całe przedszkole wie, że na działce Ola ma swój osobisty karmnik i karmi ptaszki
Mam pomysł, żeby maluchom z jej grupy przedszkolnej przygotować małe kubeczki do zasiania roślinki żeby pielęgnowały i cieszyły się jak coś wyrośnie, ale .......... jest ryzyko, że coś nie wzejdzie i wtedy będzie pewnie katastrofa muszę temat przemyśleć
Buziaki!

To rośnie pomocnica, oj jakie to słodkie
a pomysł masz rewelacyjny, tylko przemyśl, jak uratować ewentualne porażki maluchów
KasiaWB 00:15, 19 sty 2013

Tess napisał(a)
Kasiu, przeczytałam, że mina teściowej bezcenna
I ucieszyła mnie wiadomość,że mogłam w jakimś niewielkim stopniu przyczynić się do tego
Choć niezaprzeczalnie największa zasługa jest Twoja

Olusia cudna Nie wiedziałam chyba, że masz takie jeszcze małe dziecko. Ile ma teraz latek?

A to coś do hodowania dla dzieci to może na początek fasolka w wodzie? Dawno, dawno, dawno temu w szkole to robiliśmy. Fajne, bo chyba nie może się nie udać. I wszystko widać - łodyżkę, korzonki.

Buziam

Droga Tess dzięki, wiesz za co
Tak, jestem bardzo młodą mamą (stażem ), córcia w marcu skończy 3 latka
Dzięki za podrzucenie pomysłu myślę, że hodowanie roślinki może być dla 2-3 latka atrakcyjne
Buziam!
KasiaWB 00:23, 19 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Kasiu...cudna ta twoja córcia, a fryzurka jak miała 16 miesięcy, rewelacja..i rośnie ogrodniczka, konewkę twardo trzyma i swój karmnik dogląda ba nawet podpisany..pozdrawiam

Dzięki Irenko! Olunia daje mi wiele wiele radości bardzo żywe dziecko w ostatnim sezonie już wysiała słonecznik (jak w "Misiu Rupercie" rzecz jasna ), kopała rabatki, wąchała kwiaty poprzez zrywanie oraz podlewała rośliny (oraz nas) z węża mam nadzieję, że złapie bakcyla i będzie pomagać a karminik to niezwykle poważna sprawa już całe przedszkole wie, że na działce Ola ma swój osobisty karmnik i karmi ptaszki
Mam pomysł, żeby maluchom z jej grupy przedszkolnej przygotować małe kubeczki do zasiania roślinki żeby pielęgnowały i cieszyły się jak coś wyrośnie, ale .......... jest ryzyko, że coś nie wzejdzie i wtedy będzie pewnie katastrofa muszę temat przemyśleć
Buziaki!

To rośnie pomocnica, oj jakie to słodkie
a pomysł masz rewelacyjny, tylko przemyśl, jak uratować ewentualne porażki maluchów

Irenko, no właśnie w nielicznych wolnych chwilach rozmyślam jak uniknąć tego ryzyka, bo taka porażka może przerodzić się w tragedię, a może przesadzam? ale chyba nieeee... Nie chciałabym aby doszło do sytuacji, że jakiemuś maluszkowi roślinka się nie uda, podczas gdy reszta będzie się cieszyć może równocześnie zrobię jakąś rozsadę w domu i się podmieni )
Może podrzucicie jakieś pomysły co by tu wysiać albo zasadzić żeby kwiatem zakwitło i nie było trudne do uprawy w przedszkolu ? może kupię cebulki krokusów i damy po dwie do każdej doniczki? ....
Buziam!
KasiaWB 00:25, 19 sty 2013

Wyczytałam, że u nas targi ogrodnicze będą 18-19 maja 2013, ale chyba lepiej zebrać się w kilka osób i wyskoczyć do szkółek
Toszka 00:31, 19 sty 2013

Kasiu, dzieciom mozna dać po dwie, trzy fasolki. No, nie moze byc tak, by żadna z fasolek nie wzeszła.
Moje dziecie w zerówce przerabiało fasolki. A może to była 1 klasa...? No, ale fasolki były. Z krokusikami też świetny pomysł!
Mojemu synowi frajde sprawiła rzeżucha - szybko rosła, niemal w oczach. Potem tylko stwierdził, że śmierdzi
Zeta 00:38, 19 sty 2013

KasiaWB napisał(a)
Wyczytałam, że u nas targi ogrodnicze będą 18-19 maja 2013, ale chyba lepiej zebrać się w kilka osób i wyskoczyć do szkółek

Ale w Lublinie jakieś marne te targi ....ja byłam w zeszłym roku i prawdę mówiąc nic ciekawego...