Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 21:39, 03 mar 2013

Dziękuję Aniu przyda się, bo kolejny ciężki tydzień przede mną...
Bardzo lubię naparstnice, kupiłam w tym roku chyba 3 torebki nasion i będę rozsiewać )
U mnie na ulicach prawie sucho, ale na działce jeszcze niestety nie.
Również życzę spokojnego, miłego i słonecznego tygodnia!
Madzenka 21:52, 03 mar 2013

KasiaWB napisał(a)

oby do wiosny, a potem .... do lata, do lata )
Marzenka, jak ciąć serby celem zagęszczenia? już tyle razy czytałam artykuły o cięciu i nie wiem w połowie przewodnika? a może wyciąć cały przewodnik? a może jeszcze wyżej?....ech........
Pozdrawiam!

Niestey nie poradzę gdyż poza cisami i sosnami nie posiadam igalków i nie mam żadnych doświadczeń z sebrami. Zapewne Syla i Danusia poradzą.
Milka 11:09, 04 mar 2013

Kasiu, mimo śniegu oznaki wiosny są i to całkiem spore! szkółka cisów wygląda świetnie, a foto z ptakami wyjątkowo udane
co do hortensji pnącej, doczytałam w Twój Kwietnik, że dopiero po 3 latach kwitnie i rusza i to jest zgodne z prawdą, mówię to na podstawie obserwacji swojej
pozdrawiam
p.s. na serach się nie znam, Danusia największy autorytet w tym temacie
Tess 11:19, 04 mar 2013

KasiaWB napisał(a)

Marzenka, jak ciąć serby celem zagęszczenia? już tyle razy czytałam artykuły o cięciu i nie wiem w połowie przewodnika? a może wyciąć cały przewodnik? a może jeszcze wyżej?....ech........

Ale jak to: chcesz ciąć przewodnik? Czyli wierzchołek?
Ja czytałam i ogladałam cięcie świerków w celu zagęszczenia, to z obwodu były tylko ciachane.
KasiaWB 19:26, 04 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

Niestey nie poradzę gdyż poza cisami i sosnami nie posiadam igalków i nie mam żadnych doświadczeń z sebrami. Zapewne Syla i Danusia poradzą.

Musze podpytać Danusię
KasiaWB 19:28, 04 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Kasiu, mimo śniegu oznaki wiosny są i to całkiem spore! szkółka cisów wygląda świetnie, a foto z ptakami wyjątkowo udane
co do hortensji pnącej, doczytałam w Twój Kwietnik, że dopiero po 3 latach kwitnie i rusza i to jest zgodne z prawdą, mówię to na podstawie obserwacji swojej
pozdrawiam
p.s. na serach się nie znam, Danusia największy autorytet w tym temacie

Masz rację Irenko, coraz bliżej wiosna, coraz cieplej jupi
Podobno nawet dłużej niż 3 lata czeka się na kwitnienie hortensji pnącej. Poczekam
Danusię poproszę o pomoc
KasiaWB 19:29, 04 mar 2013

Tess napisał(a)

Ale jak to: chcesz ciąć przewodnik? Czyli wierzchołek?
Ja czytałam i ogladałam cięcie świerków w celu zagęszczenia, to z obwodu były tylko ciachane.

Tereniu nie wierzchołek tylko przewodniki bocznych gałęzi, z tym, że nie wiem w którym miejscu najlepiej. Czytałam już sporo,ale ciągle brak pewności.
Buziaki!
Tess 19:33, 04 mar 2013

przewodnik to nie wierzchołek. Zapamiętać.
Gardenarium 19:35, 04 mar 2013

Świerki w żywopłocie tnij po prostu równo wszystkie obok siebie. W poziomie i w pionie jak potrzebujesz je ograniczyć, jak wypadnie czy w środku przewodnika czy cały to będzie dobrze.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:36, 04 mar 2013

Zależy co chcesz osiągnąć , pokaż te świerki jak one rosną.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies