Aniu, takie niestety kupiłam, wydawały się ładniejsze w szkółce. Podobają mi się,ale muszę nad nimi popracować rosły na polu w szkółce, nigdy nie były cięte, a podobno te przerwy to zależą również od nawodnienia tzn. dziury są jak lato były bardzo suche, podobno ... W każdym razie właśnie dlatego zamierzam je zagęszczać żeby zasłonić te dziury
Dziękuję Bogdziu za opinię, bo troszkę zaczęłam się martwić, że długo mi zabierze zasłanianie tych przerw w sumie kiedyś to będzie żywopłot,ale to kiedyś, jak już wyrosną mocno w górę, a może będę robić z nich stożki jak Danusia kiedyś pokazywała. Na razie jednak mają rosnąć i gęstnieć
Pozdrawiam
Nie znam się na cięciu świerków zupełnie, ale tak właśnie cięłam (mąż wysoko ciął tak "mniej więcej", czyli - jak się dało).
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Wg mnie lepiej teraz ciąć, zmobilizujesz je do wypuszczania bocznych przytostów. Kiedyś mój Żon koreankę przyciął..... Zagęściła się jak szalona a podobno nie naleźy jej ciąć....
Teresko, ależ skąd, ucieszyłam się bardzo, że jasno odpowiedziałaś co mam zrobić serio serio pierwszy raz w życiu będę cięła serby - poważna sprawa, dlatego chcę to wykonać dobrze, jak należy, choć troszkę się boję A Ty masz jeszcze doświadczenie, więc wiesz o co chodzi.
Dziękuję za pomoc
p.s. przepraszam, że odpisuję z opóźnieniem, ale ugrzęzłam w papierach :/