Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

agata_chrosc... 20:08, 06 mar 2013

Kasiu, ni e przejmuj się. U nas powiedzieli, że wiatr ze Wschodu i będzie ochłodzenie. Cały przyszły tydzień poniżej zera w nocy i marne 2-3 stopnie w dzień. I być moze śnieg. No najjasniejszy by to trafił! A tak juz ładnie było. Dziś w niektórych miejscach Holandii ponad 20C! U mnie na pewno było co najmniej 16C bo spokojnie można było sobie siedzieć i kontemplować. Ale nic to! Jeszcze ten jeden zakręt i dotrzemy do wiosny obiecanej
Ściskam
Tess 20:34, 06 mar 2013

Sorry, że nie odpowiadałam, ale wpadłam w lekką panikę Prognozę pogody sprawdziłam i poleciałam okryć stroiszem roslinki.
Bo, ja-mądra-inaczej, już pozdejmowałam.
Mrozy zapowiadają potężne, wprawdzie wcześniej - bo już od jutrzejszego popołudnia - ma zacząć padać śnieg i powinno go napadać dużo - to jednak obawiam się o roślinki, szczególnie trawy i lawendę.
an_tre 21:05, 06 mar 2013

Kasiu nie cieszą nas te prognozy, ale mamy początek marca i musimy sie z tym liczyć ja wiem żew szyscy chcielibyśmy już działać na ostro w ogrodzie, ale musimy dać sobie na wstrzymanie chociaż to bardzo trudne pozdrawiam ciepło
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
nieszka 21:10, 06 mar 2013

Tess napisał(a)
Sorry, że nie odpowiadałam, ale wpadłam w lekką panikę Prognozę pogody sprawdziłam i poleciałam okryć stroiszem roslinki.
Bo, ja-mądra-inaczej, już pozdejmowałam.
Mrozy zapowiadają potężne, wprawdzie wcześniej - bo już od jutrzejszego popołudnia - ma zacząć padać śnieg i powinno go napadać dużo - to jednak obawiam się o roślinki, szczególnie trawy i lawendę.

Chyba muszę i ja jakąś prognozę obejrzeć żeby nie obudzić się z ręką w nocniku...
Strasznie by było przykro po takiej idealnej dla roślin zimie jakby mróz marcowy szkody poczynił
Edi00 21:24, 06 mar 2013

Chodzę po wątkach i wszędzie straszą mrozem Teraz nie wiem: iść spać czy iść przykryć roślinki?
Tess 21:34, 06 mar 2013

Edi00 napisał(a)
Teraz nie wiem: iść spać czy iść przykryć roślinki?

Idź spać. Dziś jeszcze dużego mrozu nie będzie.
KasiaWB 10:11, 09 mar 2013

Witam Was w zimowej aurze .... bo u mnie niestety zima na całego i cały czas prószy śnieg..... a miałam dzisiaj ciąć serby.... ech....

Pozdrawiam kobietki z okazji naszego święta i zamieszczam wiersz, który dostałam od innej kobietki

Szymborska Wisława
Portret kobiecy

Musi być do wyboru.
Zmieniać się, żeby tylko nic się nie zmieniło.
To łatwe, niemożliwe, trudne, warte próby.
Oczy ma, jeśli trzeba, raz modre, raz szare,
czarne, wesołe, bez powodu pełne łez.
Śpi z nim jak pierwsza z brzegu, jedyna na świecie.
Urodzi mu czworo dzieci, żadnych dzieci, jedno.
Naiwna, ale najlepiej doradzi.
Słaba, ale udźwignie.
Nie ma głowy na karku, to będzie ją miała.
Czyta Jaspersa i pisma kobiece.
Nie wie po co ta śrubka i zbuduje most.
Młoda, jak zwykle młoda, ciągle jeszcze młoda.
Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem,
własne pieniądze na podróż daleką i długą,
tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej.
Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona.
Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi.
Albo go kocha, albo się uparła.
Na dobre, na niedobre i na litość boską.

hanka_andrus 10:13, 09 mar 2013

Kasiu! Piękny wiersz!
vita 10:30, 09 mar 2013

Piękny, Kasiu, dziękuję
hanka_andrus 11:26, 09 mar 2013

Pozwoliłam skopiować do siebie ,i jeszcze do kogoś.