Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

zbigniew_gazda 08:49, 14 gru 2013

Kasiu no super postępy budowlane. Pogoda sprzyja i jeszcze można coś zrobić na zewnątrz. Też myślę że dachówka powinna być układana na przemian tak jak cegły. Pamiętam mój rodzinny dom z dachówką.
Tam były właśnie na przemian. Pozdrawiam i życzę Wam aby robota szła do przodu i bez problemów.
Alisonek 12:29, 14 gru 2013

Witaj Kasiu, tak z góry wszystko wygląda lepiej i jest lepszy pogląd na całość. U Ciebie rabatki ze śniegiem, to już w ogóle magicznie. A domek szybko idzie do góry i zmienia się z każdą Twoją fotograficzną odsłoną. Co do dachóweczki, to ta naprzemienna jest o niebo lepsza, ma charakter tym bardziej że dachówka nie jest jakaś tam zwykła Życzę mniej problemów i nerwów, bo przed świętami to i tak każdy się dosyć na stresuję, a tu jeszcze budowa...ile można. Pozdrówki i buziaki z Wielkopolski :*
Joku 12:32, 14 gru 2013

Obejrzałam moją dachówkę, jest układana jak na pierwszym zdjęciu. Z dołu tego wcale nie widać, patrzyłam z góry. Dotychczas nie zwracałam uwagi na takie detale. Tylko wydaje mi się że moja jest jakaś bardziej pofalowana.
Madzenka 18:17, 14 gru 2013

Kasiu ależ piekny będzie dom!!!
kitek81 22:16, 14 gru 2013

Kasiu, z budową idziecie jak burza! a co do wspomnień zielonego ogrodu, to ani się obejrzysz, a tak będzie! pogoda sprzyja, więc na budowie ekipa działać będzie, to i czas Wam szybko minie! dachówka śliczna, obydwa ułożenia mi się podobają
WilczaGora 17:44, 23 gru 2013

piękne te "lotnicze" widoczki a ile hortensji wypatrzyłam...jakby u mnie..całe pole
KasiaWB 11:56, 25 gru 2013

Zdrowych, spokojnych i pięknych Świąt Bożego Narodzenia dla Was i Waszych Rodzin

rozajerycha 23:03, 26 gru 2013

KasiaWB napisał(a)
Zdrowych, spokojnych i pięknych Świąt Bożego Narodzenia dla Was i Waszych Rodzin

I wzajem
Robertop 23:04, 26 gru 2013

Wszystkiego najlepszego po Swiętach
rozajerycha 11:45, 29 gru 2013

Kasiu mam nadzieje ,że nie będziesz mnie besztać i łajać za kilka słów na temat Twoich,Waszych rewolucji posesyjnych ...?)))))))))

Kochani
Katarzynie może "wypada być skromną "w opinii na temat domu i ogrodu ,ale obcym oczom przystoi obgadać za plecami co widziały więc sobie pozwolę ))))))

Wczoraj Kasia ze swoim Mężem porwali mnie w swoje szanowne bez wahania powiem progi i mało mające wspólnego z określeniem "skromne".

Dom jest tak mocny i stabilny ,że mimo braku jeszcze poręczy i balustrad kroczyłam pewnie i bez lęku. Z pewnością to zasługa Katarzyny ,która uroczo oprowadzała mnie po salonach i tajnych zakamarkach bardzo przemyślanego domu .
Nie będę zdradzać szczegółów sama czekam na końcowy rezultat może będę miała szczęście to podziwiać, Katarzyna ma bardzo ciekawe rozwiązania, konsekwentny styl tego przybytku łącznie z zielonym salonem .
Ogród, nie sposób go nie zauważyć gęsty od jakości czeka na rozsadzenie po wszystkich stronach budynku.Kręci mi się w głowie od masy pracy przy wyjmowaniu roślin ,ale wiem,że na Katarzynę nie ma mocnych i przy tej okazji życzę jej i Jarkowi dużo zdrowia i takiego zapału do smakowania życia jak mają od początku .
Z pewnością będą potrzebowali jeszcze roślinek na nasadzenia ,ale tylko wybranych odmian .
Może jakieś wymianki ,podmianki im w tym pomogą...???

Jestem zachwycona tym Państwem ich wyobraźnią ,pracą i determinacją .Trzymam za Was kciuki .
Proszę o to samo" Zazdrośników" i Przyjaciół Kasi ))))))))))

Pozdrawiam
martek

Kaśka teraz bij - poszło w eter ))))))))))))