Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czas zaczynać, a w głowie pustka...

Czas zaczynać, a w głowie pustka...

szi 20:22, 18 kwi 2016

Ja mam wrażenie, że Wy drogie Panie nie piszecie tego o moim długo-przed-ogrodzie.
Według mnie jest krzywo, w trawie, która nie rośnie jest pełno chwastów, pod siatką perz do pasa( ja i szpadel idziemy z nim na wojnę w sobotę) o pomysłach nie wspomnę bo tu to dopiero jestem w polu.
Nie wiem jak niektóre z Was to robią, że mają takie pomysły i potem fajnie je realizują. Ja mam takie umiejętności we wnętrzach a co do ogrodu niestety pomysłowa pustka.
AgaeM 20:49, 18 kwi 2016

To poprosimy i o wnętrzarską próbkę, bo to też bardzo lubimy
Jak przekonywała mnie Malkul przed kilkoma miesiącami ogród powinien być spójny z wnętrzami
A serio, doradziłabym, gdybym tylko potrafiła.
jazzy 23:12, 18 kwi 2016

Sylwia, zapodaj jakieś inspiracje, żebyśmy wiedzieli co Cię kręci Do wymarzonego ogrodu już blisko. Jesteś na prostej To już sama przyjemność wybierać, sadzić, aranżować
szi 23:21, 18 kwi 2016

Kurde w tym problem, kręci mnie za dużo rzeczy.
Generalnie proste formy, mała różnorodność w dużych ilościach.

Na tej rabacie wzdłuż wejścia chciałabym kule i trawki + może być cosik kwitnącego ale nie musi.

szi 23:33, 18 kwi 2016

AgaeM napisał(a)
To poprosimy i o wnętrzarską próbkę, bo to też bardzo lubimy
Jak przekonywała mnie Malkul przed kilkoma miesiącami ogród powinien być spójny z wnętrzami
A serio, doradziłabym, gdybym tylko potrafiła.

Wnętrzarsko jestem nowoczesna choć coraz bardziej ciągnie mnie do tzw Stylu Nowojorskiego Klasycznego, w kwestii ogrodu jestem niezdecydowana.
szi 16:19, 21 kwi 2016

jak myslicie czy mogę połączyć tuje danica z tujami tuffet a między to wszystko dać stipę.
wyszło mi coś takiego lepiej nie potrafię wkleić

dla przypomnienia pod ogrodzeniem hortensje limelight podsadzone Hakonechloa macra "Aureola"
iwka 16:31, 21 kwi 2016

a nie chcesz bukszpanowych z cisowymi pomieszać, one takie szlachetniejsze i zimą ładne. Te trochę zimą kolor zmieniają
Toszka 16:42, 21 kwi 2016

i jeśli już to nie w mijankę pojedynczo, a np. jedna danica i dwa-trzy Tuffety.
I mam dla ciebie złą wiadomość - jeśli stipa "przyklei" się do boczku tui to zrobi się łysa dziura

Ja bym proponowała dać duże półkule cisowe i utopić je w dywanie hakonechloa - w ten sposób uzyskasz minimalizm z kontynuacją sąsiedniej rabaty.
AgaeM 17:44, 21 kwi 2016

Świetna propozycja Toszki. Ja tez mam kuliste thuje bo u mnie duze bukszpany bardzo brązowiały. Z 10 szt tylko 4 są ok. Reszta w śmieciach. Poddalam sie i kupiłam thuje. Choć oczywiście buksy piękniejsze są.
szi 18:17, 21 kwi 2016

propozycje fajne, nawet bardzo fajne, choć musiałam sprawdzić jak wygląda półkula cisowa
Wiem, że te moje tuje oklepane i pospolite i wolałabym bukszpany, ale po pierwsze to słaba ogrodniczka ze mnie, te strzyżenia już mnie stresują na samą myśl a po drugie kasa, jak już sadzić to coś konkretnego a nie ma się co oszukiwać ceny dużych kulek bukszpanowych lub cisowych powalają.