Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru cz. II

Ogród u stóp klasztoru cz. II

alinak 23:14, 24 lut 2016

Karol99 napisał(a)
Piękne, a ta pnąca jaka oblepiona kwiatami.

Karol -ta pnąca to FLAMANTATZ ( FLAMENCO).

Agania napisał(a)
Rabata różana aż kipi, ta różowa dama na pierwszym zdjęciu podoba mi się cudna, co to za jejmość?

U mnie znowu nasypało białym..., ale w ogrodzie mnie nie będzie wybieramy się na wielkie szu,szu, w marcu się coś dopiero zacznie...ogrodowo oczywiście

Agata ta jejmość to QUEEN OF SWEDEN. Oczywiście wielkiego szu zazdroszczę....ale pozytywnie .

Kindzia napisał(a)
"Przez Ciebie" Alinko rosną u mnie Larisssy Jak wysoko swoje tniesz wiosną. Bo Twoje przecudnej urody!!!

Kasiu ja mam ciężką rękę do cięcia, tnę wszystko na wysokość ok. 30 cm .
Są za to gęste i obficie kwitną, nie patyczkuje się z nimi, żadnego wielkiego halo -ciach i święto.

zbigniew_gazda napisał(a)
Też wiedziałem kiedy tu nosek wrazić. Super wspomnienia różane.

Zbyszku toż tak szaro i buro,że sobie sami słoneczko sprowadzimy.

Alicja169 napisał(a)
Witaj. Obejrzałam kolejny piękny ogród. Twój ogród.! Zima to dobry czas na zwiedzanie forumowych ogrodów, bo przecież latem to własny ogród zajmuje nasz czas.
Będę tu zaglądać częściej i wsłuchiwać (wczytywać) się w cenne rady praktyków ogrodowych.
Pozdrawiam.

Alicjo wpadaj -zapraszam . coś tam nauczyliśmy się przez te 15 lat, to się i podzielimy tym co wiemy.

MUZA
AGATA
SYLWIA SŁOMCZYŃSKA
URSZULLA------Ja również pozdrawiam i wpadajcie zaś.

SEBEK---------No to parasol zardzewieje na stówę.

alinak 23:22, 24 lut 2016

No to dzisiaj jeszcze wygrzebię jakieś

CHOPIN

queen of sweden

bonica

alinak 23:28, 24 lut 2016

Zapomniałam o swojej ulubienicy

Eden rose 85

Konieczki 23:34, 24 lut 2016

Witam Alinko
Ją mam w planie rabatę różaną więc wiem do kogo mam się zgłosić po konsultacje (a tak na marginesie to wydawało mi się że róż nie lubię... ale mąż nalegał)
Agania 23:48, 24 lut 2016

Zachęciłaś mnie tymi różami, u mnie nie chcą rosnąć, gdyby było inaczej to miałabym ogród różany, nie potrafię dać im tego czego im potrzeba, kompost mam słaby, a jak próbowałam rozwiązać worek z kurzeńcem u mojej mamy, to mnie odrzuciło, nie potrafię się przemuc....zakładasz jakoś maseczkę na nosdrza
A kiedy te odwiedzinki ja chcę do Ciebie
alinak 00:20, 25 lut 2016

KONIECZKI ----
Asiu, ja nic szczególnego ci nie powiem, bo też nic szczególnego z różami nie robię. Jak dobrze posadzisz, to rosną super.
Wybrać tylko dobre odmiany a takich porad tu pełno.Wpadaj,pytaj -chętnie odpowiem.
Ogród beż róż?...niemożliwe. Zobaczysz, za dwa lata sama będziesz chciała powiększać różankę.

AGANIA---

Kurzeniec w worku ? -kiepski pomysł.Ja nie daję nic świeżego. Mam kompost roczny, nie śmierdzący.
No może przesadzam , coś tam świeżego wrzucę na dno, ale to jeszcze przysypuję ziemią i dopiero potem w starym kompoście sadzę.
No i pilnuję żeby dać skórkę z banana, zamiast nawozu startowego, to bomba potasowa.
Do mnie wpadaj kiedy ci czasu starczy,wiosna za pasem.zdzwonimy się.Z Gabrielą się umówcie i wpadajcie.
06:43, 25 lut 2016
przebudziłaś się ... zdjęć nam nie żałuj ...a już róże to każdej ilości przyjmiemy
Kindzia 08:33, 25 lut 2016

Ja też krótko tnę...ale 95% moich róż to wielkokwiatowe...mówisz, że Larisski też tak mogę? Super, nie muszę przynajmniej pamiętać, że jakoś inaczej trzeba
Milka 14:09, 25 lut 2016

I to mi się u ciebie Alinko podoba, że Ty rach ciach tniesz i rośnie i kwitnie jak trzeba, te przytoczone fotki, to dowód
Milka 14:12, 25 lut 2016

Alinka, pisałaś u Marzenki, żeby siewek ciemiernika nie ruszać, mam je strasznie gęsto i dużo, to jak długo ich nie ruszać?????