Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

agnieszka_m 19:56, 02 lut 2017

Widzę że ukorzeniasz ???

a siejesz coś???
Nowalijka 20:00, 02 lut 2017

Witam Was. Wydawałoby się, że rozmnożenie bluszczu to bułka z masłem. Ja swoje gałązki bluszczu w wodzie trzymam już ponad miesiąc. Korzeni nie puszczają, natomiast kilka dni temu zaczęły wypuszczać nowe listki (a stare gubić). Co z tego - zobaczymy wiosną.
amelia_b 20:02, 02 lut 2017

vita napisał(a)
Hej Amelio
Pamiętam doskonale moje próby ukorzeniania bluszczu. Znalazł u mnie dobre warunki, obrósł, rozpełzł się i teraz muszę z nim walczyć. Masz wobec niego konkretne plany?
hej Weronika. Mam na niego plan od. 2015 roku, tylko nie mogłam się dogadać z mężem do momentu jak zobaczył w Galileo panele z bluszczu. Mam na niego miejsce idealne i będzie mógł sobie robić tam co chce
amelia_b 20:06, 02 lut 2017

agnieszka_m napisał(a)
Widzę że ukorzeniasz ???

a siejesz coś???
posiałam rzeżuche ale dzieci mi z korzeniami zjadły Agnieszko na próbę na razie, troszkę mi go będzie potrzeba siać będę rozplenice, sałatę, pomidory
amelia_b 20:08, 02 lut 2017

Nowalijka napisał(a)
Witam Was. Wydawałoby się, że rozmnożenie bluszczu to bułka z masłem. Ja swoje gałązki bluszczu w wodzie trzymam już ponad miesiąc. Korzeni nie puszczają, natomiast kilka dni temu zaczęły wypuszczać nowe listki (a stare gubić). Co z tego - zobaczymy wiosną.
Witam Elu. Miejmy nadzieję że nam się eksperyment powiedzie
Nowalijka 20:11, 02 lut 2017

To już moje drugie podejście, latem nie udało się. Ale nadzieja to podstawa. Podobno dziś jest dzień pozytywnego myślenia - więc przy tym zostańmy.
amelia_b 20:20, 02 lut 2017

Nowalijka napisał(a)
To już moje drugie podejście, latem nie udało się. Ale nadzieja to podstawa. Podobno dziś jest dzień pozytywnego myślenia - więc przy tym zostańmy.
w 2015 roku robilam sadzonki bluszczu wprost do ziemi, myślałam że mi padł ale wiosną odbił od korzeni.
anbu 21:07, 02 lut 2017

amelia_b napisał(a)
cenna rada Mirellko, zapamietam a nie wiesz może przypadkiem ile na metr się sadzi żeby zrobić zielony panel szybko?

Ja sadziłam co metr a chyba nawet gęściej, liczę że zarośnie mi betonowy płot
tulucy 22:32, 02 lut 2017

Mnie się nie chce bawić w sadzonki do wody, jak wycinam niepotrzebne pędy, to wybieram ładniejsze i wsadzam do ziemi. Kropka. Rosną... To chwaścior. Teraz już nawet nie wsadzam, tylko wywalam, bo już za dużo go będzie...
amelia_b 23:51, 02 lut 2017

anbu napisał(a)

Ja sadziłam co metr a chyba nawet gęściej, liczę że zarośnie mi betonowy płot
myślałam żeby z 6-8 szt na metr posadzić żeby mi szybciej zarosło od sąsiada

W tym roku małżonek zapowiedział że basta z ogrodem, mamy 6 imprez rodzinnych o których wiemy, pochłonie nam to sporo funduszy no chyba że w jednej kiecce i pantoflach wszystko oblecę, he he nie wykonalne a na pewno jeszcze coś wyskoczy. W tym roku się ostro będziemy bawić. Ogród będzie sobie rósł ja będę zgrzytać zębami

Na bank coś przesadzę, przemycę cichaczem i będę udawać że tam było