Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

Aneta1309 15:55, 12 maj 2016

No całkiem nic Tulipanowca pokaż mam w pracy za oknem bardzo mi się podoba zieleń jego liści.
Szkoda, że nikomu u mnie w pracy do głowy nie przyszło wysłać mnie służbowo do ogrodniczego
amelia_b 15:56, 12 maj 2016

babka napisał(a)

Aaaa chyba że tak. No to luu
He he zdrowie pań i panów mszycków
Aneta1309 15:57, 12 maj 2016

Zaglądam, staram się być na bieżąco ale z naciskiem na staram na pisanie czasu mi już nie starcza
Anda 17:00, 12 maj 2016

Makao_J napisał(a)
Ja liczyłam że zrobię sobie w tym roku gnojówkę z pokrzywy i wszystko podleję ale nic z tego bo od Bawarki dowiedziałam się że zwapnia ziemię a ja i tak mam ph>7 więc klapa.
Z eMem poważnie myślimy już o kompostowniku.

Kazda gnojowka ma wysokie ph. Mimo to mozesz ja stosowac, bo ja przeciez rozcienczasz z woda, najlepiej deszczowka. Deszczowka nie ma tak wysokiego ph. Gnojowke mozesz tez rozcienczyc 1:20.

Dla tych co znaja niemiecki:
https://de.wikipedia.org/wiki/Pflanzenjauche
Niestety, nie potrafie przetlumaczyc dokladnie, bo zbyt duzo pojec chemicznych.

Stosuje gnojowke u mnie w ogrodzie, a moja gleba ma ph 7.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:01, 12 maj 2016

Ameli, fajne masz sluzbowe wycieczki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
amelia_b 17:04, 12 maj 2016

Wczoraj mszyce dziś miodowka bukszpanowa czym to zwalczyć?
Makao_J 17:10, 12 maj 2016

Walkę z mszycami wygrałam. Dziś ani jednej. Miodówkę muszę wygooglać bo nie znam
Anda 17:34, 12 maj 2016

Na mszyce podobno (jeszcze nie wypróbowałam) pryskanie nie rozcieńczona gnojówką z pokrzyw lub z mniszka dobrze działa.
iwka 18:24, 12 maj 2016

Anda napisał(a)
Na mszyce podobno (jeszcze nie wypróbowałam) pryskanie nie rozcieńczona gnojówką z pokrzyw lub z mniszka dobrze działa.

na mszyce to odwar, Danusia taki podawała przepis: 1 kg pokrzyw zalać 5 litrami gorącej wody, odstawić na 24 godziny. Ten oprysk używa się bez rozcieńczania przeciwko mszycom i przędziorkom. tu jest wątek
amelia_b 22:18, 12 maj 2016

odrobinkę ogrodu