Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Wiolka5_7 21:51, 17 paź 2024

Juzia napisał(a)

Eeee... jak tak to spoko!
Jak do mnie przyjedzie to będę musiała to rozrzucać już teraz

Myślę, że najlepiej wiosną. Bo po pierwsze będzie wszytko ścięte ,więc zrobi się przestrzeń ,bo gdzie teraz skakać pomiędzy roślinami a po drugie zakryję kompostem ten syf po wiosennym cięciu

Miłej pracy! taki kompost jest lekki jak puch
Agatorek 22:28, 17 paź 2024

Juzia napisał(a)

Trzeba było coś zamontować, bo ostatnio pełno ciekawoszczaków się zrobiło.
Przyjeżdżali autami, quadami, skuterami... jakby było co oglądać.
Nie rozumiem tych ludzi...

A wiesz, że ostatnio miałam podobnie u siebie?

Mój tata przejeżdżał niedaleko i zajechał na działkę. A tam 2 samochody zostawione na poboczu i ludzie zbierający grzyby w MOIM LASKU

Dobrze, że akurat broni nie miał przy sobie
Magara 22:52, 17 paź 2024

Juzia, na bieżąco jestem, ale zapomniałam co chciałam ważnego napisać
Chyba o kompoście to miało być. Ja ściółkowałam kompostem z kompostowni miejskiej rabaty ozdobne. W tym sezonie zaniechałam bo mnie zmęczyło wożenie w bagażniku worków, ale w przyszłym sezonie do tego wrócę, o ile znajdę transport za normalne pieniądze a nie za milion monet.
Z tego ściółkowania byłam mega zadowolona. Kompost super trzymał wilgoć, rabaty z "tym czarnym" wyglądały mega wyjściowo, chwastów zero (kompost z kompostowni w wysokiej temperaturze wszystko zabije). Nic się nie brylowało, nie było żadnej skorupy. Rośliny rosły jak wściekłe. Tam gdzie dawałam kompost widzę teraz znaczącą poprawę jakości gleby. Coś posadzić - betka Więc jak nic do tematu wrócę i wracać będę

P.S. Brama elegancka Przypomniało mi się, że chciałaś zdjęcia mojej bramy. Nadal chcesz? Bo nie będę po próżnicy focić
Juzia 08:03, 18 paź 2024

Polon napisał(a)

To dopiero by było ciekawskich, co tam takiego

Hahahaha!
Może i tak!

W sumie jak nic się tam nie działo to nikt nie zaglądał
Juzia 08:04, 18 paź 2024

Polon napisał(a)

No tak czułam, że ta Ameryka już odkryta

Oj... nie dla każdego!
Juzia 08:05, 18 paź 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Brama do Twojego raju wygląda nad wyraz obiecująco. I jeszcze ten księżyc w tle- magiczny widok.

Wielki wczoraj był ten księżyc!
I ładnie oświetlał nam robotę

Brama taka sobie... ale na tymczas może być
Juzia 08:07, 18 paź 2024

Wiolka5_7 napisał(a)

Myślę, że najlepiej wiosną. Bo po pierwsze będzie wszytko ścięte ,więc zrobi się przestrzeń ,bo gdzie teraz skakać pomiędzy roślinami a po drugie zakryję kompostem ten syf po wiosennym cięciu

Miłej pracy! taki kompost jest lekki jak puch

Dlatego ja też na wiosnę planuję przyczepkę tutaj. Z tych samych powodów

A wywrotka to na nowe pole. Tam gdzie piach chcę trochę rozrzucić.
Juzia 08:07, 18 paź 2024

Agatorek napisał(a)

A wiesz, że ostatnio miałam podobnie u siebie?

Mój tata przejeżdżał niedaleko i zajechał na działkę. A tam 2 samochody zostawione na poboczu i ludzie zbierający grzyby w MOIM LASKU

Dobrze, że akurat broni nie miał przy sobie

A szkoda, że nie miał

Hahaha!
Juzia 08:10, 18 paź 2024

Magara napisał(a)
Juzia, na bieżąco jestem, ale zapomniałam co chciałam ważnego napisać
Chyba o kompoście to miało być. Ja ściółkowałam kompostem z kompostowni miejskiej rabaty ozdobne. W tym sezonie zaniechałam bo mnie zmęczyło wożenie w bagażniku worków, ale w przyszłym sezonie do tego wrócę, o ile znajdę transport za normalne pieniądze a nie za milion monet.
Z tego ściółkowania byłam mega zadowolona. Kompost super trzymał wilgoć, rabaty z "tym czarnym" wyglądały mega wyjściowo, chwastów zero (kompost z kompostowni w wysokiej temperaturze wszystko zabije). Nic się nie brylowało, nie było żadnej skorupy. Rośliny rosły jak wściekłe. Tam gdzie dawałam kompost widzę teraz znaczącą poprawę jakości gleby. Coś posadzić - betka Więc jak nic do tematu wrócę i wracać będę

P.S. Brama elegancka Przypomniało mi się, że chciałaś zdjęcia mojej bramy. Nadal chcesz? Bo nie będę po próżnicy focić

No...czyli dobrze, że go teraz trochę rozsypałam bo u mnie takie liche te rośliny ostatnio.
Na wiosnę dokładka... i może w końcu hortki i miskanty podrosną... a nie takie do kolan

Ha! Ja już ją chyba widziałam! Zza krzaka Taka łukowata na górze?
Ale lepszą fotkę możesz wrzucić!
Makao 09:19, 18 paź 2024

Szkoda że u nas nie ma kompostowni
Lipa