Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 12:32, 16 lut 2025

LIDKA napisał(a)
U mnie wstawie.

Super!
TAR 12:34, 16 lut 2025

Juzia napisał(a)

Mi się tam układ pomieszczeń nie widzi.
Jakoś tak bardzo niepraktycznie dla mnie Z garażu wchodzisz do garderoby Trzeba mieć podwójny zestaw ciuchów wyjściowych... albo przenosić z wiatrołapu do tej garderoby
Kotłownia z wyjściem na taras ?
Spiżarnia i WC oddzielne mi też niepotrzebne
A łazienka duuuużo za mała

Ja dwa lata szukałam odpowiedniego projektu. Jak znalazłam kilka... to się okazało, że na tej działce żaden nie będzie pasował i kilka miesięcy szukałam od nowa. Nic pasującego nie było... już miałam zlecać projekt indywidualny... i w ostatniej chwili trafiłam na ten jedyny pasujący To przeznaczenie

Dlatego napisalam, ze zmienilam sciany i wyszlo super. 2 sensowne lazienki, pralnia, spizarnia przy kuchni, ta bardzo sie przydaje wbrew temu co piszesz. Ja mialam wczesniej spizarnie za garazem, zimna. Latanie tam po kazda pierde bylo frustrujace. W spizarni trzymam biezace zakupy. robie raz w miesiacu zapasy i spizarnia sie przydaje.
TAR 12:36, 16 lut 2025

Juzia napisał(a)

Poka!!!!

jak znajde jakies sensowne
Juzia 12:50, 16 lut 2025

TAR napisał(a)

Dlatego napisalam, ze zmienilam sciany i wyszlo super. 2 sensowne lazienki, pralnia, spizarnia przy kuchni, ta bardzo sie przydaje wbrew temu co piszesz. Ja mialam wczesniej spizarnie za garazem, zimna. Latanie tam po kazda pierde bylo frustrujace. W spizarni trzymam biezace zakupy. robie raz w miesiacu zapasy i spizarnia sie przydaje.

To wszystko zależy co komu potrzebne
Mi spiżarnia nie będzie potrzebna, bo piwniczka i dużo szafek w kuchni.
Nadmiary suchego prowiantu zawsze mogę trzymać też w pralnio/kotłowni bo tam też planuję sporo szafek.
Dwie łazienki mam teraz... i po 15 latach stwierdziliśmy, że dwie nie są nam potrzebne. Nawet dwa kibelki nie są potrzebne
Każdy ma inne priorytety... stąd tyle projektów na rynku... a i dalej ludzie często projektują indywidualnie bo dalej coś jest nie po ich myśli
Juzia 12:52, 16 lut 2025

TAR napisał(a)

jak znajde jakies sensowne

Jak nie znajdziesz to zrobisz
TAR 13:03, 16 lut 2025

tak ale do tego potrzebne jest ogarnienie bajzlu
Gruszka_na_w... 13:03, 16 lut 2025

Juzia napisał(a)

Spiżarnia mi nie jest potrzebna w domu skoro piwniczka już stoi

U siebie w spiżarni prawie nie mam przetworów. Na dużych regałach stoją garnki, sypkie art. spożywcze, drobne AGD, karma dla zwierzaków. Jest wiaderko z ziemniakami i pojemniki na owoce. Mam do wszystkiego łatwy dostęp bez konieczności grzebania w szafkach. W meblach kuchennych mam tylko ceramikę, przyprawy i herbaty. Przetwory trzymam na zapleczu garażu. Tam jest niższa temperatura (nie ma dodatkowego ogrzewania).
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 13:25, 16 lut 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U siebie w spiżarni prawie nie mam przetworów. Na dużych regałach stoją garnki, sypkie art. spożywcze, drobne AGD, karma dla zwierzaków. Jest wiaderko z ziemniakami i pojemniki na owoce. Mam do wszystkiego łatwy dostęp bez konieczności grzebania w szafkach. W meblach kuchennych mam tylko ceramikę, przyprawy i herbaty. Przetwory trzymam na zapleczu garażu. Tam jest niższa temperatura (nie ma dodatkowego ogrzewania).

Ja tak samo, do tego zgrzewki z woda i sokami, przetwory stoja w zimnym garazu. Ja mam tez w spizarni pojemniki sztaplowane do podzialu smieci. Papier, szklo i plastik. Raz na jakis czas tylko oprozniamy, nie trzeba z kazdym duperelkiem latac do smietnika.

Nie wyobrazam sobie mieszkania/domu bez dwoch lazienek. U siebie mam nawet trzy, przy kazdej sypialni jedna. Jest to niewatpliwie przydatne przy gosciach a licze sie z tym, ze kiedys mama do mnie trafi i bedzie miala swoj pokoj z lazienka. Mala, bo mala ale wlasna. Dzielenia lazienki z lubym sobie juz nie wyobrazam, kazde z nas ma swoja i samemu trzyma tam porzadek i swoje graty. Mnie nie wkurzaja jego dziwactwa a jego nie wkurzaja moje kłaki na wszystkim i sryliony babskich dupereli

Juzia 13:58, 16 lut 2025

TAR napisał(a)
tak ale do tego potrzebne jest ogarnienie bajzlu

Ahahaha!
Rozumiem
Juzia 14:04, 16 lut 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

No właśnie.. każdy ma tak jak mu wygodniej