Juzia, jak byś chciała irgę (chociaż nie chcesz teraz) to polecam coral beauty. Trzeba tylko posadzić gęściej i od razu ciąć (ja tego nie robiłam i to błąd). Ta odmiana ładnie kwitnie, ma widoczne czerwone korale i szybko rośnie.
Matę najlepiej dobrze przyszilkować szpilkami z ząbkami ale fakt, że lubi podczas wichury się zerwać.
Z krzewów świetna i gęsta okrywę robi tawulec pogięty.
Mamy szpilki i te plastikowe z ząbkami i metalowe różnych długości.... a i tak słabo się trzyma. Na samą skarpę dobiliśmy jeszcze szpilek, a na półkę naznosiliśmy chyba z tonę kamieni może teraz już nie odleci
Na początku przy większych podmuchach moje maty latały. U mnie sprawdziło się zakopanie na krawędziach wtedy nie ma wiatr co podrywać i dołożenie szpilek w większej ilości niż te gratisowe co dawali do maty. Z tym, że u mnie kładzione na płaskim.
Tez sadzilam w weekend na dzialce. I tez wiało Zobacze co wyjdzie z uprawy na odleglosc. Bób hula. Cukinia i dynia tez dają rade w trybie weekendowego podlewania. Ciekawe jak bedzie z pomidorami i ogorkami.
Na razie chyba pogoda pomaga jedyne czym moge posciolkowac to przekompostowana kora ale cos wykombinuje. Najwyzej bede grabic mulczowaną trawe i rzucac pod pomidory i ogorki