Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod czarnymi orzechami

Ogród pod czarnymi orzechami

Mala_Mi 15:16, 27 sie 2015

Filmiki obejrzałam, chociaż czasu brak...
Czyli dobrze mi się wydawało, że to poidełka specjalnie dla koliberków
Marga 15:26, 27 sie 2015

Super masz zwierzyniec. Jelenie z filmiku to masz zaraz za płotem?
Peppermint 17:11, 27 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
Filmiki obejrzałam, chociaż czasu brak...
Czyli dobrze mi się wydawało, że to poidełka specjalnie dla koliberków

dokładnie tak
Peppermint 17:12, 27 sie 2015

Marga napisał(a)
Super masz zwierzyniec. Jelenie z filmiku to masz zaraz za płotem?

tak
18:17, 27 sie 2015
przyszłam i ja na zwiedzanie Ameryki

witaj

dziś tak biegusiem ..ale kiedyś będzie padać ...

mnie to się zawsze ten kraj kojarzy drzewami z trawnikami i gdzieniegdzie niebieskie hortensje przy domu....a u ciebie samych bylin kwitnących spora ilość

ładne te zbliżenia ale w szerszym kadrze pokaż jak bylinki wyglądają ...razem czy osobno je masz?

Peppermint 18:34, 27 sie 2015

eee_taam napisał(a)
przyszłam i ja na zwiedzanie Ameryki

witaj

dziś tak biegusiem ..ale kiedyś będzie padać ...

mnie to się zawsze ten kraj kojarzy drzewami z trawnikami i gdzieniegdzie niebieskie hortensje przy domu....a u ciebie samych bylin kwitnących spora ilość

ładne te zbliżenia ale w szerszym kadrze pokaż jak bylinki wyglądają ...razem czy osobno je masz?

Znajdziesz takie ujęcia na wcześniejszych stronach, zapraszam zatem deszczową porą. Dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam
Milka 21:19, 27 sie 2015

Agnieszko, ta hortensja to Renate, kwitnie na ubieglorocznych i tegorocznych pedach, jest swietna robie sadzonki
21:54, 27 sie 2015
no jakaś siła mnie tu dziś przyciągnęła jednak!

widzę trawnik amerykański) no ale jak się ma dziką zwierzynę to i wybieg być musi ( u mnie też ...sarny pod tujki przychodzą)

prysznic na nieprzyjaciela ....świetny pomysł ...dla mnie nowość.

najładniejsze są poidełka dla koliberka ....)) poprostu piękne!!!

a rabaty ... busz przed domem po angielskui czaple mnie urzekły (czy inne ptaki?) w tych zaroślach)) czy to wyrób artystyczny?... czy to wyrób taśmowy z marketu? (nie doczytałam)

jedyny mankament to te kamienie na skraju rabat... szkoda by mi było czasu na cięcie wokół nich trawy.

przetacznik first lady cudny - jak długo u ciebie kwitnie? (widziałam u nas ...nie kupiłam - dlaczego? nie wiem!)....mam first love - różowy ... od czerwca nieprzerwanie kwitnie, rozrasta się szybko...wszystko first - zachwyca

PS. a zapach lili czy róż albo czego tam chcesz to my przez monitor czujemy ...jak tylko trzeba ...fotek nam nie żałuj! ...z prawa , z lewa, z góry , z dołu ...każda pozycja dozwolona

Peppermint 01:47, 28 sie 2015

eee_taam napisał(a)
no jakaś siła mnie tu dziś przyciągnęła jednak!

widzę trawnik amerykański) no ale jak się ma dziką zwierzynę to i wybieg być musi ( u mnie też ...sarny pod tujki przychodzą)

prysznic na nieprzyjaciela ....świetny pomysł ...dla mnie nowość.

najładniejsze są poidełka dla koliberka ....)) poprostu piękne!!!

a rabaty ... busz przed domem po angielskui czaple mnie urzekły (czy inne ptaki?) w tych zaroślach)) czy to wyrób artystyczny?... czy to wyrób taśmowy z marketu? (nie doczytałam)

jedyny mankament to te kamienie na skraju rabat... szkoda by mi było czasu na cięcie wokół nich trawy.

przetacznik first lady cudny - jak długo u ciebie kwitnie? (widziałam u nas ...nie kupiłam - dlaczego? nie wiem!)....mam first love - różowy ... od czerwca nieprzerwanie kwitnie, rozrasta się szybko...wszystko first - zachwyca

PS. a zapach lili czy róż albo czego tam chcesz to my przez monitor czujemy ...jak tylko trzeba ...fotek nam nie żałuj! ...z prawa , z lewa, z góry , z dołu ...każda pozycja dozwolona

Dziękuję Justyna za ten miły wpis
Przetacznik o którym wspominasz przycięłąm po pierwszym kwitnieniu i kwitnie kolejny raz, lubię ten jego bielszy odcień bieli, gorąco polecam, nie przechodź obok niego obojętnie kolejny raz
żurawie nie z marketu, ale też taśmowa robota, upatrzyłam je sobie już wczesną wiosną, ale czekałam na przeceny, zamieszkały u mnie ok. 2 tyg. temu
trawa przy kamieniach nie jest dla mnie żadnym problemem, mój M też często przychodzi z pomocą, taki old school

Peppermint 01:53, 28 sie 2015

Milka napisał(a)
Agnieszko, ta hortensja to Renate, kwitnie na ubieglorocznych i tegorocznych pedach, jest swietna robie sadzonki

Dziękuję Irenko będę szukała jej u mnie, urzekła mnie uroda jej kwiatów, podsypujesz jej coś wiosną by tak ładnie się wybarwiała? I kwitnie u Ciebie w półcieniu, prawda?