Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

Matka 10:43, 23 lip 2011

ło matko, jak Ty to robisz?dawaj tu instruktażyk!jak robić takie zdjęcia!u mnie dzisiaj też mgła, lecę po aparat
Safoya 11:10, 23 lip 2011

Słuchajcie akurat tych zdjęć z mgłą w ogóle nie obrabiałam. Cyk i już! O 4 rano wzgórze właśnie tak wyglądało. Spojrzcie jakie domy są szare i zieleń mało nasycona. Niebo na czerwono zabarwiło się od wschodzącego słonka To nie są jakieś efekty specjalne. Ta mgła naprawdę tak stoi. Wieczorem boję się jeździć przez łąki, bo nic nie widać. Czasem wracamy z kina i jak samochód z naprzeciwka jedzie wygląda jakby ufo lądowało. Taka podświetlona kula mgły.

Wiecie co jest jeszcze dziwne - moje wietrzne wzgórze po godzinie 19 robi się idelanie bezwietrzne aż do rana 10. Nie wiem czy to niezxa sprawą bryzy znad morza. Niemal co wieczór jest tak samo z zegarkiem w ręku. Listek nie drgnie.

Danusiu Ja Cie zapraszam, ale koniecznie od czerwca do sierpnia lub zimą w styczniu. Wtedy jest najpiękniej. Może trawy rozweselą jesień Niestety w zeszym roku było smutno.
Martek 11:19, 23 lip 2011

Po mimo mgły dzień zapowiadał się jasny i pogodny ...??? Pozdrawiam
Safoya 11:23, 23 lip 2011

Martek Tego dnia było zmiennie, ale generalnie przeważnie jest bardzo ciepło. To chyba parują nagrzane torfowe łąki.
Gardenarium 14:53, 23 lip 2011

Trawy na pewno rozweselą, jak najwięcej traw na takim wzgórzu.

Tu może za kolorowo jak na Twój ogród, al;e o efekt falowania mi chodzi. Jak popatrzysz to usunę zdjęcia

A tu jeszcze jedna inspiracja "falująca"

Instagram Ogrodowiska
Sebek 14:54, 23 lip 2011

Ale cudny ten żywopłot
monteverde 21:26, 23 lip 2011

trawy przepiękne, a żywopłot ile musi lat rosnąć, żeby był taki efekt
KasiaWB 02:10, 24 lip 2011

Jestem dzisiaj pierwszy raz na spacerze w Twoim ogrodzie zachwycają mnie widoki, niebiesko-biała rabata, bukieciki i aranżacje tarasowe no i zdjęcia ma się rozumieć kolorystyka moja ulubiona, w której również obmyślam sobie mój przyszły ogród będę zaglądać pozdrawiam Panią wietrznego wzgórza
Safoya 21:37, 24 lip 2011

gardenarium napisał(a)
Trawy na pewno rozweselą, jak najwięcej traw na takim wzgórzu.

Tu może za kolorowo jak na Twój ogród, al;e o efekt falowania mi chodzi. Jak popatrzysz to usunę zdjęcia

A tu jeszcze jedna inspiracja "falująca"

Bardzo Ci dziękuję Danusiu.
Uśmiecham się, bo wracam do moich wizji sprzed roku. Miało być liściasto, trawiasto, bukszpanowo bylinowo. Potem poznałam ogrodowisko i trochę zakręciło mi się w głowie. Teraz wracam to starych pomysłow, ale jestem bogatsza w wiedzę na temat roślin i kompozycji dzięki Tobie i ogrodowisku. Cieszę się bardzo.
A co do zdjęć -widziałam nawet tę trawę o słusznej nazwie Coca Cola, ale nie przemawia do mnie. Wizja jak najbardziej Na wzgórzu wszystko faluje przez wiatr a teraz mogę jeszcze to podkreślić. Mam nadzieję, że mi się uda.
Safoya 21:38, 24 lip 2011

KasiaWB napisał(a)
Jestem dzisiaj pierwszy raz na spacerze w Twoim ogrodzie zachwycają mnie widoki, niebiesko-biała rabata, bukieciki i aranżacje tarasowe no i zdjęcia ma się rozumieć kolorystyka moja ulubiona, w której również obmyślam sobie mój przyszły ogród będę zaglądać pozdrawiam Panią wietrznego wzgórza

Bardzo mi miło Kasiu Zapraszam