Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

martaibartek 12:15, 24 sie 2015

Warmia napisał(a)

I ja jestem za stożkiem zamiast jaja
iwka 12:27, 24 sie 2015

Marta jak Ty to starannie i dokładnie narysowałaś
stożek byłby super, ale i tuja może być, też można ją formować przetaczniki będą super, moje te małe niebieskie, troche słabiej ale drugi raz kwitną
Warmia 12:35, 24 sie 2015

martaibartek napisał(a)

I ja jestem za stożkiem zamiast jaja

No tak raz człowiek jajo narysuje, a potem wszyscy sobie robią jaja.
Shemsi 12:37, 24 sie 2015

Ja jakoś nie przepadam za takimi regularnymi stożkami. Myślę, że do Twojego ogrodu jaja bardziej pasują
Warmia 12:40, 24 sie 2015

iwka napisał(a)
Marta jak Ty to starannie i dokładnie narysowałaś
stożek byłby super, ale i tuja może być, też można ją formować przetaczniki będą super, moje te małe niebieskie, troche słabiej ale drugi raz kwitną

ale stożek w sensie cis? Ja tak napisałam, że tuje, bo tak jak Przemkowi pisałam, nie znam się na tym i nie wiem co innego można by tam wstawić. Zależy mi jednak na tym, żeby kształt rabaty pozostał nie zmieniony. A przetacznik chyba kojarzę, ale muszę go sobie jeszcze obejrzeć.
Shemsi 12:41, 24 sie 2015

Tak sobie patrzę na te bobo i do mnie przy tarasie też by się nadały. O ile one faktycznie są w stanie wytrzymać pełne słońce. To będę teraz miała dumania czy róże, czy bobo

Marta, Ty jeszcze w tym roku chcesz taras obsadzać?
Warmia 12:48, 24 sie 2015

Shemsi napisał(a)
Tak sobie patrzę na te bobo i do mnie przy tarasie też by się nadały. O ile one faktycznie są w stanie wytrzymać pełne słońce. To będę teraz miała dumania czy róże, czy bobo

Marta, Ty jeszcze w tym roku chcesz taras obsadzać?

Chciałabym i mam nadzieję, że dam radę, przynajmniej częściowo. A dlaczego pytasz?
sylwia_slomc... 13:56, 24 sie 2015

Gardener27 napisał(a)

Nie może być Byłabyś pierwszą jaka znam której to się udało

Nie pierwsza mnie się udało przezimować ją w gruncie w poprzednią zimie i byłam zdziwiona mocno, niestety tej już nie przetrwała. W tym roku przez zapomnienie przezimowałam cantadeskę
Gardener27 13:59, 24 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie pierwsza mnie się udało przezimować ją w gruncie w poprzednią zimie i byłam zdziwiona mocno, niestety tej już nie przetrwała. W tym roku przez zapomnienie przezimowałam cantadeskę

U mnie francuskiej w donicach jest sporo Wsadzę ją do gruntu i zobaczymy czy przeżyje
sylwia_slomc... 14:14, 24 sie 2015

Martuś, a nie myślałaś zamiast tych tui dać budleję Dawida, moja koleżanka tak ma przy tarasie i powiem Ci, że super to wygląda, ponieważ je tnie to kształt maja właśnie taki jak Ty chcesz, a moc motyli do nich przylatuje i wielkość podobna po kilku latach. Pachnie i kolor daje.