Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

sylwia_slomc... 21:35, 30 gru 2015

Ja u siebie opatulam ściętymi roślinami lub parcianymi workami, albo agro włókniną
Warmia 21:36, 30 gru 2015

amelia_b napisał(a)
Walduś mi kiedyś pisał o tym że grzyba mogą dostać.

Ło matko od opatulenia agrowłókniną? A tak się wczoraj napracowałam. Zamierzam im zdjąć te czapeczki jak mrozy sobie pójdą.
Shemsi 21:36, 30 gru 2015

Dziewczyny, to leczenie, to chyba przez przypadek zamiast "liczę" Agata napisała

Ja też okopczykowałam róże (ha! W końcu zrobiłam coś w ogrodzie! ), ponad 20 cm usypałam, tak jak wyczytałam u Marzenki. Wiecej nic nie robię, roślinki muszą dać radę same.
Warmia 21:39, 30 gru 2015

Shemsi napisał(a)
Dziewczyny, to łącznie, to chyba przez przypadek zamiast "liczę" Agata napisała

Ja też okopczykowałam róże (ha! W końcu zrobiłam coś w ogrodzie! ), ponad 20 cm usypałam, tak jak wyczytałam u Marzenki. Wiecej nic nie robię, roślinki muszą dać radę same.

Brawo Ty
Warmia 21:39, 30 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja u siebie opatulam ściętymi roślinami lub parcianymi workami, albo agro włókniną

Ale mówisz o różach, czy ogólnie?
Gardener27 22:02, 30 gru 2015

Ja u siebie niczego nie okrywam na zimę ... nawet róż nie kopczykuję
Ogród liczy sobie parę dobrych lat, rośliny są już dojrzałe i utworzył się sprzyjający mikroklimat chroniący moje okazy
Przedtem okrywałem rośliny wysokiego ryzyka Stały takie białe bałwany po całym ogrodzie z agrowłókniny Najciekawiej wyglądała moja 3 m magnolia Specialnie dla niej zakupiłem całą rolkę białego płótna Ubaw była po pachy jak ją okręcałem stojąc na drabinie ale teraz mnie już to nie bawi Wszystko musi sobie samo radzić a jak przemarznie to cóż Straty bolą ale nic na siłę
Z tym okrywaniem to prawda że więcej może przynieść szkód niż korzyści
Trzeba to robić rozsądnie Waldek to kiedyś bardzo ładnie tłumaczył ale obecnie chyba nie w głowie mu pogaduchy
Warmia 22:14, 30 gru 2015

Ja pewnie też bym nie okrywała róż, ale w tym roku je przesadzałam, więc troszkę mi ich żal. Jak tylko mrozy miną zdejmę im kubraczki.
Agatek 22:35, 30 gru 2015

Shemsi napisał(a)
Dziewczyny, to leczenie, to chyba przez przypadek zamiast "liczę" Agata napisała

noo jedna czyta ze zrozumieniem
oczywiście, że się przejęzyczyłam
polinka 22:44, 30 gru 2015

Gardener27 napisał(a)
Ja u siebie niczego nie okrywam na zimę ... nawet róż nie kopczykuję
Ogród liczy sobie parę dobrych lat, rośliny są już dojrzałe i utworzył się sprzyjający mikroklimat chroniący moje okazy
Przedtem okrywałem rośliny wysokiego ryzyka Stały takie białe bałwany po całym ogrodzie z agrowłókniny Najciekawiej wyglądała moja 3 m magnolia Specialnie dla niej zakupiłem całą rolkę białego płótna Ubaw była po pachy jak ją okręcałem stojąc na drabinie ale teraz mnie już to nie bawi Wszystko musi sobie samo radzić a jak przemarznie to cóż Straty bolą ale nic na siłę
Z tym okrywaniem to prawda że więcej może przynieść szkód niż korzyści
Trzeba to robić rozsądnie Waldek to kiedyś bardzo ładnie tłumaczył ale obecnie chyba nie w głowie mu pogaduchy

Popieram Przemka.
Ja też niczego u siebie nie okrywam i odpukać wszystko żyje.
Nie ma co popadać w panikę w powodu mrozu.
sylwia_slomc... 22:48, 30 gru 2015

Warmia napisał(a)

Ale mówisz o różach, czy ogólnie?

Mówię ogólnie, róże u mnie okryte ściętymi chryzantemami i liśćmi z kosaćca
Nigdy nie kopcowałam