Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

iwonadm 21:58, 29 gru 2015

Zazdraszczam niestety nie chodzę do pracy i późno wracam Ja szykuje się jutro na akcję okrywania. Moją pierwszą hortensję ogrodową już miesiąc temu okryłam, ponoć ma kwitnąć także jednorocznych pędach zobaczymy latem
amelia_b 22:40, 29 gru 2015

A właśnie miałam pytać o róże ja tylko z kory kopczyki zrobiłam to dobrze czy źle?
Anda 12:07, 30 gru 2015

Hej Martuś, wróciłam Ty pewnie w pracy. Ja też już musiałam troszkę popracować. Całe szczęście tylko trochę.

Amelko, zamiast kory użyłabym raczej ziemi albo kompostu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 18:31, 30 gru 2015

iwonadm napisał(a)
Zazdraszczam niestety nie chodzę do pracy i późno wracam Ja szykuje się jutro na akcję okrywania. Moją pierwszą hortensję ogrodową już miesiąc temu okryłam, ponoć ma kwitnąć także jednorocznych pędach zobaczymy latem

Hortensję okryłaś agrowłókniną czy tylko zakopczykowałaś? Ja okrywałam wczoraj, bo wcześniej było ciepło i bałam się, żeby się nie zaparzyły.
Warmia 18:35, 30 gru 2015

amelia_b napisał(a)
A właśnie miałam pytać o róże ja tylko z kory kopczyki zrobiłam to dobrze czy źle?

Cześć Amelko, widzę, że Ewcia mnie wyprzedziła. Ja róże obsypałam kompostem. Zawsze tak robię. Na szczęście mam tylko cztery róże, więc roboty nie było dużo.
Warmia 18:36, 30 gru 2015

Anda napisał(a)
Hej Martuś, wróciłam Ty pewnie w pracy. Ja też już musiałam troszkę popracować. Całe szczęście tylko trochę.

Amelko, zamiast kory użyłabym raczej ziemi albo kompostu.

Cześć Ewcia, dziękuję za informacje. Upewniłam się, że dobrze zrobiłam
Agatek 19:45, 30 gru 2015

no proszę wreszcie zima mrozik podsyła to i w ogrodzie okrywacie
ja niestety miałam wszystko okryte i leczę, że i to coś da i nie zaszkodziło już
amelia_b 20:42, 30 gru 2015

Ja otulilam tylko ambrowca i miłorzęba,reszty nie ruszałam. Aga a czego leczysz?
Warmia 21:03, 30 gru 2015

Też troszkę nie zrozumiałam i się głowię o co chodzi z tym leczeniem. Zaparzyły się czy co?
amelia_b 21:27, 30 gru 2015

Walduś mi kiedyś pisał o tym że grzyba mogą dostać.