Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Basilikum 15:04, 27 lut 2016

ojej zrebaczek lece na Twoj watek fotek szyukac
Przepiorki juz niosa ale malo jeszcze jedno dwa jaka dziennie znajduje. Ale kogucik juz aktywny gania kurki po calej zagrodzie
W zeszlym roku mielsimy wlasne malenstwa, mamy inkubator. Nie wiem czy w tym roku czasowo damy rade.
Kasiek 15:58, 27 lut 2016

Czytam o czaplach u Ciebie i tak sie zastanawiam nad ich zyciem i zwyczajami. U mnie sa, zawsze byly, sa wtopione w nasz krajobraz ale to co zobaczylam wczoraj, wprawilo mnie w zdumienie. Otoz, na kilku mijanych po drodze polach, byly cale stada czapli i zurawi, pieknie to wygladalo. W takich ilosciach w jednym miejscu jeszcze nie widzialam.
Mam kolo domu jezioro, czesto tam chodzimy z psami, i te czaple sa juz do nas przyzwyczajone, nie sa takie plochliwe..ale jest ich tam tylko kilkanascie sztuk...A wczoraj tyyyyle ich bylo Cudnie
Kasiek 16:00, 27 lut 2016

Ha, ja u Ciebie a Ty u mnie
Iza widzialas prospekty na nastepny tydzien? Beda roze za 0,99, mysle czy nie kupic i gdzies w jakiej dziurze posadzic...Niektore sa ciekawe.
Basilikum 16:09, 27 lut 2016

widzialam prospekty ale ja narazie jeszcze nierozana nie chce kupowac i sadzic byle gdzie. Najpierw musze troche porzadku zrobic. Nowa grzadke mam w planie. Nie chce za duzo zaczynac i nie pokonczyc. Roze beda za rok.

Czapli u nas jest dwie, jedna siwa druga biala. Tez mam w oklicy takie male bajorko (jeziorkiem tego nie mozna nazwac) no i jak wyzej pisalam rzeczke tuz kolo domu. Z moich obserwacji one sie trzymaja kolo tej rzeczki. Rano wedroja na poludnie w okolicy bajorka, zatrzymuja sie kolo nas a na wieczor wracaja na polnoc. To jest odleglosc ok 1,5 km i w tym terenie je widuje.
Wydaje mis ie, ze latem ich nie widuje i ze wiosna jest ich wiecej niz dwie. Ale tak dokladnie nie pamietam. Nie zawsze je sledze
Kasiek 16:11, 27 lut 2016

Trzeba bedzie sie troszke nimi zainteresowac, no piekne soom

Pokazuj jaka rabate robisz i gdzie
hanka_andrus 16:15, 27 lut 2016

Twoje czaple pewnie przenoszą rybki z rzeczki do bajorka albo odwrotnie.
Basilikum 16:25, 27 lut 2016

kasiu rabata bedzie na podjezdzie czyli przedogrodek. Jak zajrzysz do wizytowki to po drugiej stronie drogi ktorej kawalatek widac na pierwszym i drugim zdjeciu. A w watku na symym poczatku jest zdjecie studni i dookola tej studni bedzie grzadka. Na 5 stronie w 5 poscie jest fotka wjazdu. Po prawej to co widac w wizytowce na wstepie a po lewiej bedzie grzadka. Jak sie przyjrzysz to widac tam studnie. Zacznie sie za skrzynka pocztowa, bo skrzynka bedzie przed plotem a rabata za

chyba lepiej bym te fotki tu wstawila razem ale nie mam kompletnie teraz czasu
Madzenka 20:09, 27 lut 2016

Iza skoro u Was nie rzuca z ńieba żabami to nie będzie tak żle . Nie cierpię jazdy autostradą przez Niemcy w deszczu, bo jeździcie jak fariaty
Kasiek 20:14, 27 lut 2016

Teraz jest niebo cale w gwiazdach, powinno byc jutro ladnie

Basilikum 20:19, 27 lut 2016

ja deszcz jest to nie wolno jak wariaty jezdzic, bo jest wiele ograniczen predkosci, ktore tylko deszczowej pogody dotycza.
jak u Kasi ladnie i u mnie ladnie to jutro idealna pogoda na jazde