Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

violka171 20:39, 06 kwi 2016

no prosze,cyknij foto ja dasz rade by nie wystraszyc i pewnie kilka innych rzeczy robilaś w ogrodzie haha znam to ,tu zrobic tu tam zobaczyc czasu mało
IZUNIU odpocznij masz tak zapracowane rączki-zwolnij troszku
Basilikum 20:55, 06 kwi 2016

przepiorkom? one sie nie boja, skubia moje sznurowki jak do nich wchodze gdzies mam na kompie i tu na watki ich fotki, jak nie dolece dzis to jutro im cykne nowe z jajem
hanka_andrus 21:22, 06 kwi 2016

Ciekawe te przepióreczki! Chyba lubiłabym je bardziej od kurek! Czy masz dla nich specjalną wolierę?
violka171 21:31, 06 kwi 2016

tak przepiórkom foto
nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszcze takiego widoku,jak dam rade to chcialabym Bocianom zrobić gniazdko ,ale czy sie uda -zobaczymy
07_Rene 21:40, 06 kwi 2016

Basilikum napisał(a)

Inna nazwa tych kwiatków to kosaćce. Żeby kwitły trzeba co kilka lat wykopać bulwy, oddzielić młode, a stare wyrzucić. Ale to się robi po kwitnieniu

Dawno do ciebie nie zaglądałam, Buszuję sobie po cichutku
Anda 21:42, 06 kwi 2016

Basilikum napisał(a)

Ewo a od Ciebie Krzewuszka juz myslalam, ze padla i nic z niej nie badzie i wlasnie z ta mysla polazlam dzis jeszcze raz sprawdzic a tu niespodzianka, malenki naprawde maciupkie paczki ale sa widzisz je? tak posrodku obrazka czerwone unkciki tam gdzie dwie galazki sie stykaja troche ponizej i jest ich wiecej

Super Bardzo się cieszę Musiałam ja strasznie mocno przyciąć przed wysyłką i tez się bałam, że tego nie zniesie. Nie zakwitnie Ci w tym roku, bo ona na dwuletnich kwitnie, ale za to w przyszłym będzie miała juz kwiatki.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 06:32, 07 kwi 2016

Haniu mam dwie jedna to Willa a drugi Ptasi Dom (Vogelhausen) zrobie im dzis fotke

Rene moze dlatego nie kwitna, w tym roku je przesadze, mam duzo mlodziutkich bulw. Dziekuje za rade i odwiedziny

Ewo fajnie, ze w tym roku chociaz te jednoroczne beda, bez nich nie byloby kwitnienia za rok

Basilikum 06:33, 07 kwi 2016

Violka ez mielismy w planach bocianie gniazdo takie dla ozdoby (bo do nas bociany nie dolatuja) ale stwierdzilismy, ze ludzie pomylsa, ze na glowe upadlismy, u nas sie takie przed domem wystawia jak sie dziecko urodzi.
Anda 07:21, 07 kwi 2016

Iza, pytałaś jeszcze o bez, zapomniałam napisać, ze tak, z tego bzu tez są owoce i można robić soki Dokładnie tak samo jak z dzikiego bzu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 12:22, 07 kwi 2016

ja robie z kwiatow napoj i galaretke i dodaje kwiaty do konfitury truskawkowej. Musze ten bez poszukac, ostatnio mi M wycial z 3 takie zwyczajne wiec nowa roslinka by sie przydala.