Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

uziemiona 18:15, 01 cze 2016

Tak u Ciebie sielsko, tak bym sobie poleżkowała na łące, i truskaweczek skosztowała, roślinki i kompozycje trendy, a tu ta woda... trzymam kciuki, by szybko odpłynęła.
gobasia 18:25, 01 cze 2016

Trzymam mocno kciuki ,oby dużo szkód nie było
violka171 19:02, 01 cze 2016

Basilikum napisał(a)
Irenko moge Ci ukopac, mam 3 takie same krzaki dzis nazywaja sie piwonie kaskadowe wisza sobie

Leje dalej i konca nie widac. W naszym powiecie jest ogloszony Alarm powodziowy. Niedaleko w szkole sa dzieci, ktore nie moga do domu isc, bo wokol woda. W Passau tez ponoc Inn wylewa i sie zastanawiamy czy syn z uczei do domu wrocic moze, bo przez Inn musi przejsc i tymi uliczkami kolo rzeki.

Izuniu jakby cosik zostało Ci to ja też chętna na jakiś drobiazg tego cudu
violka171 19:05, 01 cze 2016

Basilikum napisał(a)
Ona jest w sumie biala ale te pierwsze platki sa lekko rozowe. Czyli jak jest kulka jest rozowa a jak sie otworzy to na tych rozowych sa biale platki.

No to nas zalalo. Czyli dom nie ale przez most nie mozna przejsc i woda leje sie z gory na nasze podworze i nanosi ziemie z pol.

Jejuś Izuniu wspólczuje powodzi
oby szybko sie skończyła
i za duzych strat nie zostawiła
Anda 19:11, 01 cze 2016

Iza, trzymam kciuki, zeby nie bylo gorzej. U nas tez caly dzien leje. Az sie boje wlaczyc wiadomosci.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
hanka_andrus 19:29, 01 cze 2016

Też mam taką piwonię, białą udaje.
Basilikum 20:59, 01 cze 2016

Violu w sierpniu bede piwonie dzielic. Tak sobie pomyslalam, ze i tak wypada ja przesadzic i inaczej ta rabatke troche skomponowac.

Woda juz opada i deszcze juz sobie poszedl. Nawet slonko na chwile wyszlo. M mowi, ze chyba nam kukurydze w silosie troche zalalo.

Jak wracalismy z treningu to w radio mowili, ze juz lepiej i dzicei ze szkoly juz wrocily do domu. Ale jak sie zdjecia w necie pooglada to skora cierpnie.
violka171 21:56, 01 cze 2016

uf na szczęście że najgorsze Was ominęło ,trzymam mocno kciukasy za kukurydzę-swoją drogą pyszna jest
spokojnych snów Wam życzę
Rumianka 22:11, 01 cze 2016

Zachwyciły mnie Twoje białe piwonie, są prześliczne...Ja mam same różowe...A clematis przecudny i taki zdrowy...brawo TY...
Madzenka 22:29, 01 cze 2016

Uff mam nadzieję, ze woda już sobie spłynęła?