Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

KasiaBawaria 08:18, 21 lip 2016

Moze kiedys wroce to nie jest wykluczone. Moj maz ma taka prace ze nigdy nie wiadomo. Klimat w Essen bardziej mi odpowiadal. I moim hortensjom tez Ale wtedy przeprowadzimy sie pod duze miasto. Wczesniej mieszkalam w centrum. Teraz chcemy juz na uboczu.
Anda 08:26, 21 lip 2016

KasiaBawaria napisał(a)
Moze kiedys wroce to nie jest wykluczone. Moj maz ma taka prace ze nigdy nie wiadomo. Klimat w Essen bardziej mi odpowiadal. I moim hortensjom tez Ale wtedy przeprowadzimy sie pod duze miasto. Wczesniej mieszkalam w centrum. Teraz chcemy juz na uboczu.

To tak bardzo egoistycznie trzymam za to kciuki Polecam okolice Bonn, bardzo tu jest ładnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
KasiaBawaria 08:29, 21 lip 2016

Bonn tez ladnie. Tylko mnie bardziej ciagnie w okolice Köln. To jakos moje regiony. Albo Münster.No ale to juz nie NRW.
Anda 08:32, 21 lip 2016

KasiaBawaria napisał(a)
Bonn tez ladnie. Tylko mnie bardziej ciagnie w okolice Köln. To jakos moje regiony. Albo Münster.No ale to juz nie NRW.

Köln też może być Mieszkam tak pomiędzy Köln i Bonn Münster to jeszcze NRW i też tam bardzo ładnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
KasiaBawaria 08:35, 21 lip 2016

W Bonn bylam zalatwiac wieki temu jakies papiery. W Kolonii czesto bywalam.
Ale nie zasmiecam juz watku
dominika_ 11:08, 21 lip 2016

Izuś ale żeby prądem paść rośliny to pierwsze widzę Może należy to opatentować
Milka 14:11, 21 lip 2016

Basilikum napisał(a)
juz wiem teraz dlaczego mam takie wielkie rachunki za prad

no ale moze sie oplaca

duzo tego mam

Ha ha
ale dobre
Milka 14:17, 21 lip 2016

Basilikum napisał(a)

hortensjowy raj, wszystkie piękne jak kwitną, gorzej jak w ogrodzie w tyłek dostają, bo zimno, albo susza
super wyglądasz włóczykiju
Basilikum 15:30, 21 lip 2016

Kasiu moj maz po dolnobawarsku jak najbardziej zasuwa. Ja tez troche mieszam, czasami nie wiem, ze jakies slowo bawarskie jest a nie hochdeutsch. Np. kiedys sie zdziwilam, jak mi ktos zworcil uwage, ze ja po bawasku fajnie mowie, bo nazywam Frikadele Fleischpflanzal myslalam, ze Fleischpflanzal jest Hochdeutsch duzo takich slowek mam, bo wszyscy dookola tak mowia a mi sie podoba bawarski.
No ale R Hochdeutsch tez zna i uzywa jak trzeba.
No i u Ciebie tez innym bawarskim mowia hihi. Ostatnio taka nasza znajoma z okolic Bayreut sie skarzyla, ze musi bardzo sie skupiac jak z R rozmawia, bo go nie zawsze rozumie.
Do Passau mam 40 km. Nastepnym razem musisz u mnie przenocowac
A w Köln tez bylam lata temu

Dominika no dossala mi sie do pradu chyba za mala ja dokarmiam

Eva jak komp? da sie naprawic? ze zedjeciami jest tak, ze jak slonko swieci to jakies jasne wychodza i mi sie nie podobaja, poluje na lepsze swiatlo ale nie zawsze mam czas o tej porze.

Irenko fajnie, ze jestes moze pojedziemey razem do hortek, one nie daleko.
KasiaBawaria 16:16, 21 lip 2016

Moi sasiedzi mowia, ze musza sie strasznie skupiac, by rozmawiac ze mna normalnym niemieckim, bo dla nich to jak jezyk obcy Oberpfälzig to tez zupelnie inna bajka. Hehe, moi tesciowie, choc Niemcy maja problem z tutejszym dialektem. Nie zapraszaj,bo ja naprawde przyjade. W jakiej miejscowosci dokladnie mieszkasz?