Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Rumianka 10:59, 31 paź 2015

Poczytałam i aż zachciało mi się być dzieckiem chociaż na chwilę.
Basilikum 11:29, 31 paź 2015

Elisa zamykaj oczy i lec w krtaine marzen
wczoraj przeczytalam mojemu M na dobranoc. Dzis bedzie na dobranoc o tym dlaczego snieg jest bialy ale Wam wrzuce ta bajke w odpowiednim czasie.

Alez u nas piekna pogoda jest. Az mi sie chce zalozyc buciory i w gory a tu trzeba ogrodzenie dla owiec stawiac och. Moze jutro bedzie jeszcze ladna pogoda i pojedziemy gdzies choc na chwile.
Kupilam wloczke na mitenki i opaske bede dzis dziergac wieczorem.
No i w ogrodzie jeszcze koniecznie dzis musze posadzic cebule zimowa.
Basilikum 09:21, 01 lis 2015

wczoraj bylo bardzo ogrodowo u mnie.
Przekopalam moja warzywna gorke. Posadzilam kilka sadzonek troskawek, ktore przy przekopywaniu wyskoczyly z ziemi i szkoda mi bylo wyrzucic, moze sie przyjma jeszcze. odchwascilam totalnie. Posadzilam cebule zimowa. Ten kawalek ogrodu gotowy na zime juz.
Pobiegalam troche z konewka, podlalam wszystkie nowe nasadzenia a troche ich jest. Pochowalam tez dekoracje, ktore moze zniszczyc mroz. Pozamiatalam tu i tam liscie.
Pogoda byla wczoraj wspaniala. Biegalam po ogrodzie w samym sweterku. Jak odchwaszczalam grzadke to polozylam sobie pod kolana taka dluga poduche i na jednym jej koncu zasnal Cappucino hihi, no nie mialam sumienia jej dalej przesunac. Koty wogole wczoraj lazily za mna i kladly sie w sloncu i wygrzewaly
Nie zalozylismy siatki na ogrodzenie dla owiec, bo slupki jeszcze nie zlapaly cementu. Za to R wykopal studnie. Czyli dziure i wlozyl w nia beczke z dziurami tak by do niej wplywala wode. Jak sie ten eksperyment uda nie bedziemy musieli wozic wody.
A dzis na spacer dlugi jedziemy do miejscowosci zdrojowej, bedzie szuranie po alejkach z liscmi.
Sebek 17:27, 01 lis 2015

Ja tez wczoraj w sweterku po ogrodzie goniłem Chyba jeszcze nigdy tak przyjemnie się ki jesienią nie pracowało
Basilikum 18:50, 01 lis 2015

dzis tez sweterkowy dzien byl i chyba nawet cieplej niz wczoraj
Bylismy w parku zdrojowym na spacerze i bylo pieknie. Zdjec mam duzo ale znow musze na drugi komp poczekac, bo z mojego sie nie da
Moze wkrotce kupimy nowy. Juz sie rozgladamy
Anda 19:26, 01 lis 2015

Czas najwyzszy na drugi komputer U nas dzis tez bylo cieplutko, ale w sweterku nie chodzilam, tylko w softshell jednak.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 20:22, 01 lis 2015

ja mam dwa, tylko ten jeden juz powoli do wymiany. Nie moge uruchomic w nim karty no i juz nie moge go z miejsca w miejsce nosic tylko jest podlaczony na stale do pradu. Czekamy az znajdziemy cos z nowym windowsem o odpowiednich rozmiarach i w rozsadnej cenie.
Hana75 22:48, 01 lis 2015

Basilikum napisał(a)

musze Wam jeszcze pokazac moja dekoracje na okna, ktora zrobilam z dziecmi

teraz niestraszna nam szaruga jesienna

Ależ pięknie, kolorowo.
Czy te "gwiazdeczki" sklejaliście?
Trudne są do zrobienia?
Myślę już o Bożym Narodzeniu, może by takie dwukolorowe zrobić na choinkę?
Nasza choinka w zeszłym roku była z rączek. Na kartkach odrysowywałam dzieciom dłonie (dwa odcienie zieleni), one je wycinały, a później poprzypinaliśmy je w kształcie choinki na szarym papierze, który wisiał na dużej, korkowej tablicy.
Do takiej choinki przyczepiliśmy papierowe bombki a w styczniu zdjęłam bombki i zawiesiliśmy małe śnieżynki. Efekt się wszystkim podobał i doczekał się naśladowców.
To było miłe
Pozdrawiam
Hania
Basilikum 09:41, 02 lis 2015

Gwiazdki sa bardzo latwe. Kazda czesc to kwadrat zlozony na skos i rozlozony potem do tej lini skladamy dwa dolne rogi i dwa gorne. jedna czesc odchylamy i t tym miejscu sklejamy do nastepnej. My mielismy takie gotowe kwadraty z bibulki.
Fajny pomysl z tymi raczkami
Basilikum 10:00, 02 lis 2015

Troche fotek z wczorajszego spaceru w parku zdrojowym

Babmusowy las i my R spieral sie ze na, ze to wierzbowy tunel jest ale nie dalam sie