Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

sarenka 08:51, 29 sie 2015

Dzięki Toszka, bo już myślałam,że przesadziałam z ta lawendą Myśłłam,że może w Obi bedzie ten 6 pak lawendy jakos taniej,ale niestety nie. Tak w ogóle to bardziej podoba mi sie lawenda o bardziej sztywnym pokroju niż taka płożąca jak ta z Obi.

Na pewno są to turkucie, czasem wychodzą z nor-jak ziemia po upalnych dniu sie chłodzi, jak się przekopuje to się na nie natrafia, wczoraj jak odchwaszczałam to trafiłam na takiego malucha 0,5cm
sarenka 08:52, 29 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Mogą to być nornice, kret nie wiem, ale wiem,że uwzial się na moje żurawki mocno, było trochę spokoju teraz od nowa. Sarenko dam, dam znać jak wrócę

U mnie kret tylko na 1 części buszuje, pozostała część działki jest dla niego za twarda chyba do przebicia się
Toszka 09:05, 29 sie 2015

szukaj gniazd turkuci - wzdłuż kanałów. One w norkach żyją.
paulina_ns 09:10, 29 sie 2015

Toszka napisał(a)

No właśnie pies mi ostatnio przytargal coś czarnego z małym ogonkiem i ogólnie wielkości ok 10 cm, ale czy ona się z nim rozprawila,czy już zdechlego znalazła nie wiem. Muszę spróbować z tym Ludwikiem, a może być inny płyn do naczyń?
Toszka 09:22, 29 sie 2015

na filmiku był Ludwik, ale zapewne działanie oszałamiająco-płoszące ma SLS, czyli detergent. Tak więc moze być i inny... Płyn tylko oszałamia, prowokuje do wyjścia. Nie zabija...
sarenka 09:35, 29 sie 2015

Toszka napisał(a)

Jest u mnie tak duza ilośc,że z góry wiem,że to walka przegrana tym bardziej,że są tez u sasiada
Toszka 09:47, 29 sie 2015

zbieraj i sprzedawaj, bo wiem, ze to ceniona przez wędkarzy przynęta
paulina_ns 09:59, 29 sie 2015

Toszka napisał(a)
na filmiku był Ludwik, ale zapewne działanie oszałamiająco-płoszące ma SLS, czyli detergent. Tak więc moze być i inny... Płyn tylko oszałamia, prowokuje do wyjścia. Nie zabija...

A co ja mam z tym zwierzątkiem zrobić jak już wyjdzie z tej norki? Zabić nie zabije, ja nawet pająków nie zabijam
Toszka 10:13, 29 sie 2015

wypada zabić... inaczej zeżrą korzenie wszystkich roslin w ogrodzie. jesli nie chcesz mechanicznie, to psikaj Decisem (środek kontaktowy)
paulina_ns 10:23, 29 sie 2015

Toszka napisał(a)
wypada zabić... inaczej zeżrą korzenie wszystkich roslin w ogrodzie. jesli nie chcesz mechanicznie, to psikaj Decisem (środek kontaktowy)

No to ta robotę zostawię już mężowi, mnie by sumienie zzarlo