Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

sarenka 11:41, 29 sie 2015

Paulina, za pierwszym razem jak to to zobaczyłam to krzyku narobiłam po męża pobiegłam, on dokończył brudną robotę. Kolejne już nie były mi straszne - szpadlem na pół i koniec... No niestety albo one albo moje rośliny.
sarenka 11:48, 29 sie 2015

W nowej gazetce Aldi są cebulki, ale na telefonie nie widzę za bardzo widzę na obrazkach co tam napisane. Tulipany 20 cebulek, narcyzy 25-30 krokusy 50 szt.opakowanie 4,99zł
Są tez czosnki fioletowe. Przy cebulkach podane są rozmiary cebulek
paulina_ns 11:56, 29 sie 2015

sarenka napisał(a)
W nowej gazetce Aldi są cebulki, ale na telefonie nie widzę za bardzo widzę na obrazkach co tam napisane. Tulipany 20 cebulek, narcyzy 25-30 krokusy 50 szt.opakowanie 4,99zł
Są tez czosnki fioletowe. Przy cebulkach podane są rozmiary cebulek

Fajne ceny, u nas niestety tego sklepu nie ma...oprócz biedronki i lidla niewielki wybór. A co gryzoni, nie potrafię może dla tego,że jako mała dziewczynka miałam ich pełno, no nie kretow i nornic,ale chomików, świnek morskich i innych
sarenka 12:00, 29 sie 2015

Paulina,tez jako dziecko mieliśmy ciągle zwierzęta, ale nie zmienia to faktu, że albo one wszystko mi.zniszczą,tak.jak było z warzywnikiem, wszystko mi wyzarly
paulina_ns 12:11, 29 sie 2015

sarenka napisał(a)
Paulina,tez jako dziecko mieliśmy ciągle zwierzęta, ale nie zmienia to faktu, że albo one wszystko mi.zniszczą,tak.jak było z warzywnikiem, wszystko mi wyzarly

W sumie racja, myślę,że się przełamie jak zobaczę swoje żurawki
sarenka 12:20, 29 sie 2015

Mi te dziady zjadły wszystkie warzywa i musiałem je siać drugi raz,w tym roku zrezygnowałam i dopiero za rok zrobię warzywniki w skrzyniach z wloknina na dnie
paulina_ns 12:27, 29 sie 2015

sarenka napisał(a)
Mi te dziady zjadły wszystkie warzywa i musiałem je siać drugi raz,w tym roku zrezygnowałam i dopiero za rok zrobię warzywniki w skrzyniach z wloknina na dnie

Współczuję..a najgorsze jest to,że nie ma 100 % sposobu żeby się ich pozbyć.
Toszka 16:54, 29 sie 2015

włóknina na spodzie skrzyń nie jest przeszkodą dla nornic. Siatkę p/kretom trzeba.
sarenka 18:53, 29 sie 2015

Toszka, a dla turkuci? ja z nimi walczę głównie
Joanna___ 21:20, 29 sie 2015

Widzę,że rozmowa o zwierzątkachNornice mam,turkucie zwalczyłam.Tak jak pisała Toszka,płyn z wodą i do norki,czekamy aż wyjdzie drań i pac go.Bardzo łatwo rozpoznać czy przeorane rabaty to wina nornic czy turkucia.Turkuć drąży norki wąskie,wlot prawie pionowy,tak na jeden paluch wskazujący,nie osypują się.Trasa nornicy to podważona,pulchna ziemia na dłuższym odcinku.Jak się po tym przejdziemy to noga się zapada.
Jeszcze o jednym napiszęo turkucia podobne są też młode świerszcze,baaaardzo.Różnica jest w kolorze,świerszcz czarny jak smoła,turkuć ciemny brąz.Spłoszony świerszcz skacze,turkuć chowa się tak szybko,że nie ma szans go pacnąć (tylko otumanionego płynem).
Przepraszam za ten wywód ale temat już przerabiałam,więc piszę.
Kusisz cebulkamimi się marzą czosnki ale muszę o nich poczytać.