Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

sarenka 21:42, 28 sie 2015

Oj tak słońce jej nie straszne chyba dokupie i dosadze na jesieni. Tylko żałuję,że jej nie widać z tarasu,chciałabym jakieś podwyższenie, donuce,ale nie wiem jak to ugryźć,jak zaprojektować takie coś. Może przez zimę mnie olśni
Mam jeszcze biała Rizebralam,ale nazwy nie umiem wymówić bo tata długa jest
ag_zie 22:03, 28 sie 2015

U mnie też turkucie buszują w warzywach - wyjadają nasiona i podgryzają korzonki - masz na nich jakiś sposób?
sarenka 22:11, 28 sie 2015

Nie mam Agnieszka niszczą bardzo dużo.
Choć mam w planach we wrześniu zrobić dół,dać obornik - lubią koński podobno,ale nie mam skąd wziąć takiego - a na wiosnę wykopać i wybrać je stamtąd
paulina_ns 23:17, 28 sie 2015

Mi dzisiaj żurawki znów wykopaly, co dochodzą do siebie, trochę spokoju i znów, czy żurawki jakoś je przyciągają??
sarenka 23:33, 28 sie 2015

Paulina,możesz posadzić zurawki w doniczkach z odciętym dnem
paulina_ns 07:56, 29 sie 2015

sarenka napisał(a)
Paulina,możesz posadzić zurawki w doniczkach z odciętym dnem

I nie wykopie ich już wtedy? Czy te doniczki mają być duże? Nie chce nawet myśleć co dzisiaj może z nimi być jak wrócę do domu, jak je Wykopal przez noc, a ja wrócę dopiero pod wieczór, cały dzień na takim upale to mam po zurawkach.
sarenka 08:02, 29 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

I nie wykopie ich już wtedy? Czy te doniczki mają być duże? Nie chce nawet myśleć co dzisiaj może z nimi być jak wrócę do domu, jak je Wykopal przez noc, a ja wrócę dopiero pod wieczór, cały dzień na takim upale to mam po zurawkach.

wiesz co, ja posadziłam tak małe bukszpany, póki co w dniczkach tych nei za duzych, w takie jakie miałam i nic im sie nie stało przez lato. O tym sposobie na sadzenie w doniczkach, zeby uchronic przed turkuciami widziałam kiedyś w programie Maja w ogrodzie Szukałam wtedy sposobów na ratowanie roślin

Daj znać jak tam żurawki

Jestem całkowitym antytalenciem, bo nawet w paincie nie umiem rysować..
Toszka 08:07, 29 sie 2015

a nie sa to przypadkiem nornice?
Gdzieś, w którymś watku widziałam link na filmik na Youtubie o wywabianiu turkucia. Trzeba znaleźć norkę, leje się konewkę wody z niewielkim dodatkiem Ludwika. Po kilku, kilkunastu minutach turkuć oszołomiony wychodzi. Oszołomienie trwa ok. 10min.
Lawendę lepiej sadzić na wiosnę. te sklepowe są zazwyczaj ze szklarni, wydelikacone i jest ryzyko jak zimę przetrwa taka cieplarniana lawenda.
Toszka 08:10, 29 sie 2015

Lawenda ze zdjęcia nie jest mocno przycięta Musiałabyś zobaczyć moją, cięłam pod koniec lipca - do żywego Za momencik będzie znów kwitła jak na wiosnę
paulina_ns 08:24, 29 sie 2015

Toszka napisał(a)
a nie sa to przypadkiem nornice?
Gdzieś, w którymś watku widziałam link na filmik na Youtubie o wywabianiu turkucia. Trzeba znaleźć norkę, leje się konewkę wody z niewielkim dodatkiem Ludwika. Po kilku, kilkunastu minutach turkuć oszołomiony wychodzi. Oszołomienie trwa ok. 10min.
Lawendę lepiej sadzić na wiosnę. te sklepowe są zazwyczaj ze szklarni, wydelikacone i jest ryzyko jak zimę przetrwa taka cieplarniana lawenda.

Mogą to być nornice, kret nie wiem, ale wiem,że uwzial się na moje żurawki mocno, było trochę spokoju teraz od nowa. Sarenko dam, dam znać jak wrócę