Sarenko, i jak tam? Kiedy kupujesz tuje, bo chyba na nie się zdecydowałaś? Dziewczyny juz ruszyły z żywopłotami: graby, cisy, tuje .... A jak u Ciebie?
Pozdrawiam
duży plan, będzie się działo , niestety nie wiem jaka farba na donice, po jakimś czasie każda zejdzie i trzeba przemalować
o matko!!
już??
Musze nadrobić troche bo jakoś rzadko zaglądam :/
u mnie woda taka,ze nie ma co chodzic po trawniku bo sie zapada troche- musi dobrze wyschnąć
Zastanawiam się co z trawnikiem bo z jednej strony brak tu cienia latem,ale teraz na wiosnę woda jest płytko ( nie wiem na jakiej głebokości,ale jest tu gleba ilasto gliniasta )
Pamietam,ze Waldek poleca barenbrug- którą mieszanke to pewnie obojętne- tylko czy ona da sobie wtedy radę?
Aha i na jesieni trawa nie była koszona bo wzeszła bardzo późno- kiedy najlpoeij skosic (wiadomo,że jak przeschnie ziemia), czy przed koszeniem zwałować?
I głupie pytanie- jak sie robi dosiewke traw- tam gdzie wiadać, gdzie sa placki czy mozna tez po całości sypnąć??
Chcę tez na wiosnę użyc tego hummusu papak- czy jakoś tak to przed dosiewką czy po ??
Mam tez 3 świerki-różnej wielkosci- zostały z różnych lat Wigilii- i zastanawiam sie, gdzie je posadzić? Mój niby rysunek podwórka widac na str 51, musze go aktualizować- może w tym tygodniu sie uda. Dwa świerki są w doniczkach :/
I chyba przegrabić troszkę trzeba.
Z roślinami na żywopłot to miałam na myśli rośliny z gołymi korzeniami. Ale dzisiaj wyczytałam, że ma byc jeszcze nawrót zimy. Może sprawdź sobie prognozy długoterminowe.
A czy przed pierwszym koszeniem zwałować? Choc właśnie patrząc na pogode długoterminowa to deszcz, deszcz i deszcz to szybko na ten trawnik nie wejdziemy
Komputer łwąsie włączyłam, pogode sprawdziłam i widzę, że deszcz, deszcz i deszcz nadają...nieprędko będzie mozna cos u nas zrobić, moze po świętach?