Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

waldek727 11:44, 04 sty 2016

sarenka napisał(a)

Mam ją, ale potrzebuje bardziej szczegółowej mimo wszystko

http://www.ceneo.pl/14417188
amelia_b 11:44, 04 sty 2016

sarenka napisał(a)

Ja z tych kobiet, której szkoda kasy na wydawanie na siebie Mam to co konieczne - wolę własnie wydać na coś dla domu.
oj to my bratnie dusze jesteśmy witam się oficjalnie Walduś mnie przywołał jak znajdę chwilkę to zaszyję sie w twoim ogrodzie na dłużej żeby zobaczyć co tam Ciebie w trawie piszczy
Dominika11 11:48, 04 sty 2016

sarenka napisał(a)

Ja z tych kobiet, której szkoda kasy na wydawanie na siebie Mam to co konieczne - wolę własnie wydać na coś dla domu.
to ja tak ostatnio mam i jeszcze ogród w to wliczam
sarenka 12:07, 04 sty 2016

lindsay80 napisał(a)
Witaj Megi,
ciekawy temat rozmowy mnie do Ciebie w końcu sprowadził, też wiosną chcę kilka drzewek owocowych posadzić, placu nie mam za wiele więc musze to dobrze przemyśleć. A Ty jaką powierzchnię przeznaczasz na sad?

Wg mojego męża to im wieksza powierzchnię tym lepiej - ważne, żeby dzieci miały świeże warzywa, owoce Najlepiej każdego drzewka po 3 sztuki.
Jakie drzewka chcesz posadzić?

waldek727 napisał(a)

http://www.ceneo.pl/14417188

Mysle o niej bardzo intensywnie, znalazłam na allegro w cenie w miarę znosnej, więc za jakis czas będę chciała ją kupic. Póki co w korzystnej cenie zakupiłam tą książkę http://www.ceneo.pl/22798435#mh=v9d4ClCk52000M_uiu3boKc-nEQQqkNEg8yEkyhOQpTqyetLouhA8_F-3ehrq0AE1NIaydvS2ZtyJToKlr20df78zYGqoYv_dJbFazXZio9YazG_tDQYU0SEzRSqc87J1r7-906fUyfa1O3uKwVenEblQ8x9LpRd1IxUqqjBya58gStYP8TrEhTG1AMrkNICzWg2

amelia_b napisał(a)
oj to my bratnie dusze jesteśmy witam się oficjalnie Walduś mnie przywołał jak znajdę chwilkę to zaszyję sie w twoim ogrodzie na dłużej żeby zobaczyć co tam Ciebie w trawie piszczy

Amelia- witam Cię !! Nizego ciekawego u mnie nie przeczytasz, ale mam nadzieję, że w tym roku zacznie sie cos wreszcie dziać.

Dominika11 napisał(a)
to ja tak ostatnio mam i jeszcze ogród w to wliczam

Tez ogród w to wliczam

Od północy czym dobrze byłoby krzewy, warzywniki osłonić?
lindsay80 13:36, 04 sty 2016

sarenka napisał(a)

Wg mojego męża to im wieksza powierzchnię tym lepiej - ważne, żeby dzieci miały świeże warzywa, owoce Najlepiej każdego drzewka po 3 sztuki.
Jakie drzewka chcesz posadzić?

Czytam, że Ty możesz z drzewkami owocowymi wyjść poza obręb swojej działki, to pewnie te ilości Ci się zmieszczą.
Ja mam do dyspozycji powierzchnię o wymiarach 6 m x 20 m i muszę tam zmieścić warzywniak z 4 skrzyń, kilka drzew i krzewów owocowych (chciałabym brzoskwinię, morelę, wiśnię, jabłonkę, śliwę i gruszę - jak posadzę po jednej sztuce to będzie problem?)
U moich rodziców tak jest i drzewka od kilku lat owocują.
sarenka 13:55, 04 sty 2016

Lindsay- niektóre drzewka należy posadzić po 2 sztuki ( tak chyba jest z morelą). Borówki nie chcesz,ale ją też sadzi się w grupie. I na tym sie moja wiedza kończy
waldek727 15:24, 04 sty 2016

Tak się postępuje z roślinami obcopylnymi.
lindsay80 15:33, 04 sty 2016

sarenka napisał(a)
Lindsay- niektóre drzewka należy posadzić po 2 sztuki ( tak chyba jest z morelą). Borówki nie chcesz,ale ją też sadzi się w grupie. I na tym sie moja wiedza kończy

Muszę się w takim razie doedukować w tym temacie.
O borówce nie napisałam bo już mam, choć z 4 krzaczków dwa mi wypadły, wiosną po deszczowym okresie zbrązowiały liście a potem pędy, widziałam co się dzieje i popryskałam Switch 62,5 WG, ale może to już było za późno bo nie pomogło, więc je wyrwałam, żeby pozostałych krzaczków nie poraziły.
Z ubiegłej wiosny mam też Aronię, Kiwi, jagodę Kamczacką i małe poletko truskawek, no i trochę ziół (kilka odmian szałwii, miętę szczypior wieloletni, oregano).

Z krzewów owocowych na pewno będzie jeszcze czarna i czerwona porzeczka, maliny i agrest.
sarenka 17:17, 04 sty 2016

lindsay ,a kiwi sie przyjęło? Masz dwie sztuki? u nas cos nie może dać sobie rady.
Malin mamy z7-8 krzaczków,ale to malutko przy takich głodomorach
Zapytam dzisiaj męża jaki ma plan zagospodarowania podwórka sadem
Dominika11 17:29, 04 sty 2016

sarenka napisał(a)
Od północy czym dobrze byłoby krzewy, warzywniki osłonić?
chodzi ci o taki szpaler osłony przed wiatrem ???