Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

Jana 13:54, 01 mar 2017

Polecam bawole serce ale on jest bardzo duży miałam ci napisać ze Gosia czyli margerytka3 poda sprawdzone odmiany ale mnie ubiegła....a czemu nie chcesz spróbować kojtajlowych?tych to jest dopiero wysyp macham
paulina_ns 19:37, 06 mar 2017

Wpadłam się przywitać Widzę, że ambitne plany masz co do warzyw, ja w tym roku z pomidorów rezygnuje, ładnie rosną mi, a zawsze przy końcu je coś dopada i gnija i to już tak drugi rok...

Mi też czasu na wszystko brakuje, dzisiaj udało mi się wyrwać z domu do ogrodu na całe 10 minut, coś ciężko widzę ten rok buziaki!!!
Marga 19:41, 06 mar 2017

Mi, jako laikowi ogrodowemu, najlepiej udają się właśnie cocktailowe
sarenka 13:08, 11 mar 2017

Jak miło, że wpadlyscie w odwiedziny

Paulina, ja w sumie sama całymi dniami,a jak mąż w domu to trzeba ogarnąć dom, zrobić obiad i nie ma kiedy wyjść żeby coś porobić.
Marta,koktajlowe też kupiłam

Jana bawolego serca mama nie chciała. W sumie kupiła 14 odmian chyba w tym parę gratisów. Mama posiala po parę, część będzie dla niej,dla nas i jeszcze dla kogoś tam

Zoja- no jakoś weszły i cholera,nie pamiętam,któreś to ta stara odmiana... Będę musiała mamy zapytać czy mam je zostawić w ziemi czy co tam z nimi zrobić.

Kiedy obcinać żurawki? Bo zapomniałam
Muszę je też podzielić w tym roku- kiedy najlepiej?

paulina_ns 13:24, 11 mar 2017

Megi niestety ciągle coś jest do zrobienia.

Co do żurawek, większość dziewczyn już je przyciela, ja też się za to biorę tylko czekam na męża, aż do domu wróci i zajmie się dzieciaczkami, chociaż u nas dzisiaj zimnica, strasznie wieje.
sarenka 14:13, 11 mar 2017

Mój jutro w domu będzie to jutro lecę ciąć.
Miałam zapisywać w zeszycie rzeczy co kiedy się robią ogrodzie, ale co zeszyt kupię to córka zabiera d swoich malunkow

A tawulki? Je jakoś w marcu chyba się tnie?
sarenka 15:49, 16 mar 2017

Obcięłam żurawki.
Obcięłam hortensje i młode w zeszłym roku ukorzeni i tą kupiona duża. Będę wdzięczna za informację czy bardziej obciąć czy jest ok
sarenka 15:57, 16 mar 2017

Zerknela w Google i chyba to ostre cięcie tawul aż takiej krzywdy im nie zrobi. Chyba...
sarenka 16:02, 16 mar 2017

Macie pomysły co posadzić na rabatem, która zima jest narażona na spadający śnieg z dachu? Jednoroczne i trawy?
Bo teraz rosną tam Danici i żurawki.

To jest miejsce, gdzie latem słońce jest do rana do około 13.
Pomyślę o roślinach i wam napiszę, może coś doradzicie?
paulina_ns 16:34, 16 mar 2017

Ja hortensji wycięłabym jeszcze wszystkie te cieniutkie patyczki. Myślę,że tawuły możesz ciąć spokojnie, ja już tne wszystko po kolei, jedynie traw na razie nie ruszam.