Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

sarenka 16:48, 04 kwi 2017

Zoja- rozchodnik ciągle czeka, ciągle coś stoi na przeszkodzie bym mogła cokolwiek zrobić....

Zastanwiam się nad nawozem na trawnik- nad polifoską albo substralem- czy ktoś z Was ich używa?
AnnaCh 20:17, 04 kwi 2017

Ja kupuję Agrecol do zachwaszczonych, ale wiem, że na forum bardzo polecają YaraMila
Pozdrawiam
sarenka 06:06, 08 kwi 2017

Cześć Ania Dziękuję za Twoją odpowiedz

sarenka 09:42, 14 kwi 2017

Nawóz kupiony, ale nie rozsypany.
Hortensje, które dostałam posadzibe- najprawdopodobniej to Annabelle,ale nie zasiliłam jeszcze bo pada i nie wiem czy jest sens lać nawóz, choć w sumie mam chyba też w granulkach to dziś posypie.
Resztę hortek posadzimy po świętach

Nawóz na trawnik też pójdzie po świętach,póki co mam polifoske z małą ilością azotu to chciałam dać go na początrk, a później za jakiś czas nawóz z większą ilością azotu.

Chciałam wkleić zdjęcie lawendy, ale nie wiem czemu nie mogę tego zrobić poprzez telefon. Chyba mi zmarzlam. Dziś zobaczę jak wygląda po deszczach,może odbiła

Marga 10:00, 14 kwi 2017

Wszyscy nawożą trawniki Jak ja zobaczyłam w jakim tempie rośnie moja trawa, to zrezygnowałam z azotowych nawozów w tym roku, bo kosić tego co 3 dzień nie dam rady
Megi, moje niektóre lawendy też jeszcze wcale nie puszczają nowych odrostów.
sarenka 13:43, 14 kwi 2017

Marga to chyab dobrze z tym trawnikiem, co nie?
U nas trochę nawierzchni trzeba, choć sklanialabym się bardziej ku naturalnym nawozom...
Lawendę długo masz? Ja mam od wiosny 2015 chyba
sarenka 15:10, 23 kwi 2017

Nie wiem czy ktos tu jeszcze do mnie zagląda- w koncu mało kiedy bywam i udzielam się...
Mam prośbę- jakbyście mi napisali jakie gazety o roślinach warto kupić? Kojarzę tylko Twój ogród...
zoja 15:33, 23 kwi 2017

Megi ja zaglądam, myślę że inni też -ale to Ty musisz tu głównie pisać a nie my

Ja prenumeruję tylko: "Mój piękny ogród" i do tego mam: Przepis na ogród - w pakiecie było.
Jednak powiem Ci, że prenumeruję to chyba bardziej z przyzwyczajenia, bo tutaj na O i w internecie można znaleźć więcej inspiracji i wiedzy merytorycznej.
Marga 07:48, 24 kwi 2017

Ja zaglądam
Też się mało udzielam (zarobiona jestem wykończeniówką i jakoś nastroju brak po tych przymrozkach)
Megi, chciałam powiedzieć z tym trawnikiem, że jak młody to nie zawsze trzeba nawozić A nawozy naturalne, tez myślę, że to lepszy pomysł.
Lawendę mam od jesieni 2015.
Gazet ogrodowych nie kupuję, bo tak jak zoja pisze, więcej wiadomości i zdjęć jest w internecie.
Pozdrawiam ciepło (u mnie dzisiaj 3stopnie tylko)
sarenka 09:47, 24 kwi 2017

Zoja- żebym to ja miała czas na Ogrodowisko...chciałabym, ale tu jest zbyt dużo wciągających wątków i nie mogę sobie pozwolić na czytanie póki co. Mam nadzieję, że z miesiąca na miesiąc będzie lepiej
Gazety chciałam dla mamy, która nie ma dostęu do internetu. Coś tam w kiosku będzie t sie kupi

Marga- pomarzło Ci soś teraz odczas przymrozków? Mi mam nadzieję,że nie....Może po południu wyjde na dwór to się rozjerzę ( dziś chyba ma być znośna pogoda)

Przede mną nadal kupno jakichs bylin, drzewka owocowe, nadal trawy mam w planach, warzywa....ehhhhhh