Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

07_Rene 08:27, 16 mar 2016

13 odmian pomidorów? a do tego jeszcze kwiatki..... Twój rozmach nasionkowy mnie powala
Pozdrowienia przesyłam
renatamama3 08:30, 16 mar 2016

Ja ,dziś muszę posiać tymianek i majeranek i czerwoną sałatę ,w końcu mamy słońce ,aż milej .
margaretka3 08:44, 16 mar 2016

07_Rene napisał(a)
13 odmian pomidorów? a do tego jeszcze kwiatki..... Twój rozmach nasionkowy mnie powala
Pozdrowienia przesyłam

No nie 13, znacznie więcej...
Wiesz... mnie też powala Wczoraj zasnęłam z najmłodszym, a miałam pikować
margaretka3 08:46, 16 mar 2016

renatamama3 napisał(a)
Ja ,dziś muszę posiać tymianek i majeranek i czerwoną sałatę ,w końcu mamy słońce ,aż milej .

Tymianek mam na grządkach, ładnie zimuje, a majeranek wysiewam między ogórkami na początku maja.
Sałat do gruntu wysiewam, bo w domu za bardzo sie wyciaga, za szybko rośnie Soneczko trzeba łapać U mnie rano był jeszcze śnieg i -2,5, w Krakowie śniegu nie ma.
renatamama3 10:10, 16 mar 2016

Gosiu ,też bym pewnie posiała do gruntu ,tylko moje dechy na skrzynie jeszcze w tartaku ,byliśmy w sobotę na składzie ,ale takie jak chcemy jeszcze z gór nie przyjechały ,a te co mam przeznaczam ,na maliny i truskawki.
margaretka3 10:53, 16 mar 2016

Renia, a truskawki u mnie na Ciebie czekają, pamiętasz?
bacowa 15:35, 16 mar 2016

Gosia ,drzewo koło ławki to sumak, a to drugie bordowe to perukowiec pod.nigdy nie kwitł bo tam strasznie dużo cienia.

Hosty rzeczywiście nigdy nie mam zjadane przez ślimaki, dlaczego ?, nie mam pojęcia.Właściwie to mało mam ślimaków w ogrodzie ,chociaż w ostatnich 2 latach pokazały się pojedyńcze szt. ślizgaczy,zbieram je namiętnie.
Pluszakowa 22:29, 16 mar 2016

Pochłonęłam cały wątek mój ogród też powstaje budżetowo tylko jak narazie z patyczków. Za sianie wezmę się chyba w przyszłym roku dopiero. W tym raczej tylko facelia żeby mi wszystko chwasty nie opracowały.

Bardzo chciałabym mieć choć kilka krzaków pomidorów koktajlowych tylko jak zacznę w lipcu to będzie to miało jeszcze jakieś sens w tym roku?
margaretka3 10:06, 17 mar 2016

bacowa napisał(a)
Gosia ,drzewo koło ławki to sumak, a to drugie bordowe to perukowiec pod.nigdy nie kwitł bo tam strasznie dużo cienia.

Hosty rzeczywiście nigdy nie mam zjadane przez ślimaki, dlaczego ?, nie mam pojęcia.Właściwie to mało mam ślimaków w ogrodzie ,chociaż w ostatnich 2 latach pokazały się pojedyńcze szt. ślizgaczy,zbieram je namiętnie.

Nie podejrzewałam nawet sumaka Ale masz dobrze, że nie musisz notorycznie walczyć ze ślimakami
margaretka3 10:13, 17 mar 2016

Pluszakowa napisał(a)
Pochłonęłam cały wątek mój ogród też powstaje budżetowo tylko jak narazie z patyczków. Za sianie wezmę się chyba w przyszłym roku dopiero. W tym raczej tylko facelia żeby mi wszystko chwasty nie opracowały.

Bardzo chciałabym mieć choć kilka krzaków pomidorów koktajlowych tylko jak zacznę w lipcu to będzie to miało jeszcze jakieś sens w tym roku?

Witaj u mnie
W lipcu do gruntu to już za późno, ale co Ci szkodzi, żeby wysiać już teraz i w donicy uprawiać? Są różne odmiany, karłowe są idealne do donic.