Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 09:51, 06 kwi 2016

Różyczki zostały uwolnione spod kopczyków. Strat nie ma, co cieszy ogromnie Pod ziemią sporo nowych pędów. Najładniej wystartował Geoff Hamilton.

margaretka3 09:53, 06 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
Pięknie i pachnąco
Najlepiej cieszyć się życiem w ogrodzie

Zgadza się Tylko teraz moje rosady poszły w odstawkę, ale może i dobrze, niech sobie rosną w spokoju. Tylko spora część pomidorków nadal czeka na pikowanie...
zoja 10:00, 06 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Zgadza się Tylko teraz moje rosady poszły w odstawkę, ale może i dobrze, niech sobie rosną w spokoju. Tylko spora część pomidorków nadal czeka na pikowanie...

u mnie tak samo - i wiesz co? cieszę się, że to sianie odbywa się tak wcześnie - bo teraz 'starszki'już same się sobą zajmują a nie jak przy kiełkowaniu
To jednak całkiem fajnie wszystko się czasowo zgrywa chyba za rok też tak będę się bawić bo wciągnęło mnie
mira 10:45, 06 kwi 2016

Mnie też tylko ze stale cos jeszcze pikuję.dzieki za arcydzieła masz juz w gruncie? Spory mozna jeszcze wysiac? Ja w poniedzialek sieje co się da do gruntu.
Pozdrawiam
margaretka3 10:50, 06 kwi 2016

zoja napisał(a)

u mnie tak samo - i wiesz co? cieszę się, że to sianie odbywa się tak wcześnie - bo teraz 'starszki'już same się sobą zajmują a nie jak przy kiełkowaniu
To jednak całkiem fajnie wszystko się czasowo zgrywa chyba za rok też tak będę się bawić bo wciągnęło mnie

Ja niestety jeszcze mam trochę do wysiania. Dynie i cukinie, i patisony jeszcze w domu do doniczek idą Ale to w przyszłym tygodniu.
margaretka3 10:53, 06 kwi 2016

mira napisał(a)
Mnie też tylko ze stale cos jeszcze pikuję.dzieki za arcydzieła masz juz w gruncie? Spory mozna jeszcze wysiac? Ja w poniedzialek sieje co się da do gruntu.
Pozdrawiam

Miro, w gruncie, bo to zeszłoroczny wysiew.
Nasionka arcydzięgla trzeba jak najszybciej wysiewać, bo one szybko tracą zdolność kiełkowania i chyba powinny być stratyfikowane. Te ze zdjęcia były wysiewane prosto na rabatę, w lutym.
jona 20:21, 06 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Ja niestety jeszcze mam trochę do wysiania. Dynie i cukinie, i patisony jeszcze w domu do doniczek idą Ale to w przyszłym tygodniu.

Mówisz, że na dynie i cukinie jest jeszcze czas? Też mam nie posiane. Trochę kwiatów czeka również na wysiew: cynie, aksamitki i lwie paszcze.
tulucy 23:25, 06 kwi 2016

Gosiu dzięki za info, zlałam wodą, przykryłam i czekam, ciepło ma. Niech no mi spróbuje nie skiełkować
ja jestem w lesie ze wszystkim

07_Rene 09:40, 07 kwi 2016

Ile kupiłaś czeremch?
margaretka3 09:50, 07 kwi 2016

jona napisał(a)

Mówisz, że na dynie i cukinie jest jeszcze czas? Też mam nie posiane. Trochę kwiatów czeka również na wysiew: cynie, aksamitki i lwie paszcze.

Ja wysadzam ciepłolubne pod koniec maja, bo u mnie maj przeważnie jest strasznie zimny, więc 6 tygodni przed wysadzeniem trzeba wysiać