Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

07_Rene 10:34, 15 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Reniu, wytłumacz komu trzeba, żeby albo się pośpieszył, albo opóźnił odrobinkę Lecę.

Mam już wszystko ustalone ciut wcześniej, ale nie wiadomo kiedy lud się zjedzie..... A tu straszą, że telefony nie będą działać itd...
margaretka3 10:53, 15 kwi 2016

Eee no co Ty, aż tak straszą? Cywilizacja padnie?
Wróć do siebie, bo ja tam się produkuję
Izoldka 10:56, 15 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Eee no co Ty, aż tak straszą? Cywilizacja padnie?
Wróć do siebie, bo ja tam się produkuję

Też to słyszałam, że łączność komórkowa na ten czas ma być wyłączona

Dobrze, że chociaż internet zostanie
Jana 00:50, 16 kwi 2016

Izoldka napisał(a)

jakoś mi tych komórek nie żal i nie będzie mi ich brakowało Gosiu, czy jeśli coś nie wsadziłam do doniczek to teraz chyba lepiej do gruntu? a czy masz doświadczenie z takimi nasionami do łąki kwietnej, czy to jest bardzo ekspansywne? kusi mnie żeby to wsadzić pomiędzy moje małe tuje bo miejsce które na nie planowałam w tym roku odpada, tylko się zastanawiam czy potem nie będę tego usuwać
Pluszakowa 19:22, 16 kwi 2016

Cały dzień cisza na Ogrodowisku, wszytscy w ogródkach : ) dajcie znać co zdziałaliście dziś : )
Gardener27 21:28, 16 kwi 2016

Ogromny Twój ziołownik będzie !!! prawie jak mój warzywnik z tym że ja w swoim używam glebogryzarki
Widzę że ładnie ogród budzi się do życia i strat po zimie prawie nie ma
Dołączam się do tych co w korku stoją godzinami by dojechać do pracy choć firma pod Krakowem
margaretka3 10:36, 18 kwi 2016

Izoldka napisał(a)

No to będziemy mieć więcej czasu na ogródkowanie
margaretka3 10:48, 18 kwi 2016

Jana napisał(a)
jakoś mi tych komórek nie żal i nie będzie mi ich brakowało Gosiu, czy jeśli coś nie wsadziłam do doniczek to teraz chyba lepiej do gruntu? a czy masz doświadczenie z takimi nasionami do łąki kwietnej, czy to jest bardzo ekspansywne? kusi mnie żeby to wsadzić pomiędzy moje małe tuje bo miejsce które na nie planowałam w tym roku odpada, tylko się zastanawiam czy potem nie będę tego usuwać

Jana, jeśli masz na myśli zakupione kłącza, to tak - teraz od razu daj je do gruntu. Nie miałam takich nasion na łąkę kwietną, przejrzyj, co tam jest w składzie, ale wydaje mi się, że tam ekspansywnych roślin nie ma.

margaretka3 11:07, 18 kwi 2016

Pluszakowa napisał(a)
Cały dzień cisza na Ogrodowisku, wszytscy w ogródkach : ) dajcie znać co zdziałaliście dziś : )

Całkiem porządnie spędziłam sobotę Odchwaściłam truskawki, poszerzyłam i wyrównałam bylinówkę. Zaczęłam też na nowo układać tam roślinki. Robi się miejsce na nowo rosnące
No i posiałam trawę na jednym fragmencie ścieżki w warzywniku
margaretka3 11:16, 18 kwi 2016

Gardener27 napisał(a)
Ogromny Twój ziołownik będzie !!! prawie jak mój warzywnik z tym że ja w swoim używam glebogryzarki
Widzę że ładnie ogród budzi się do życia i strat po zimie prawie nie ma
Dołączam się do tych co w korku stoją godzinami by dojechać do pracy choć firma pod Krakowem

Dobrze Ci z tą glebogryzarką, mi ręce znowu szwankują... A tu sezon dopiero się zaczyna.
Straty jednak są - trytoma zgniła i trojeści bulwiastej nadal nie widzę
Ziołownik powoli się zagęszcza. Arcydzięgiel, oregano, mięta czekoladowa, tymianek, szałwia lekarska. Przesadziłam tam też rabarbar, w przedpołudniowym upale niezbyt mu się to spodobało, ale zaczyna akceptować nowe miejsce.