Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 08:59, 24 maj 2016

Anda napisał(a)
Mme Boll lubi się rozpierać Cieszę się, że Ci tak ładnie rosną i że podróż w gazetach przeżyły
Moje wysiane z Twoich nasionek liatry wsadziłam w sobotę do ziemi. Mam nadzieję, że się ładnie rozrosną. Szałwia muszkatołowa też wylądowała na rabacie. Oby jej tam nic nie zjadło

Ewuś, dbasz o kwiatki, więc na pewno urosną
Szałwię muszkatołową i inne odmianowe też już wysadziłam.

Róże u mnie w tym roku ładnie rosną. Nie mogę sobie przypomnieć, jaką tutaj posadziłam.

Rapsody w tym roku o wiele lepsza niż w tamtym.

Wigor Spirit of Freedom mnie zaskoczył. Cieszy bardzo Na Kronprinsesse Mary też nie mogę narzekać
margaretka3 09:03, 24 maj 2016

Konieczki napisał(a)
No ja dostałam orliki z seri ciemniejszych a i trafiły mi się też takie jasnoniebieskie. NIe pokrzę zdjęć bo brzydki mur mam jako tło
Ale się urobiła kobieto - ale pocieszę Cię że łączyłam się wieczorem w bólu z Tobą (ja skończyłam o 22 - ale zaczęłam dopero o 9)
Perz - też mi przerasta

Ja zaczęłam o 11.30, wcześniej podjechałam do szkółki. Znowu wróciłam tylko ze spisem drzewek. Najbardziej moją uwagę zwrócił bukan. Ależ on ma fajne listeczki i ciekawy pokrój Ma ktoś z Was?
margaretka3 09:04, 24 maj 2016

07_Rene napisał(a)

To super wiadomość
oglądam zdjęcia z Twoich robót i z podziwu nie mogę wyjść. Kawał roboty odwalasz.

Chociaż na Wasz podziw mogę liczyć
margaretka3 09:06, 24 maj 2016

tulucy napisał(a)
Gosiu kawał porządnej roboty za Tobą
Orliki piękne - ja powoli dokupuję różne i potem je wytrząsam może coś będzie, z ubiegłego roku mam sporo siewek. Udało mi się też tak z jarzmianką i z jeżowką tą podstawową różową i biała też widzę, że ma jakieś siewki obok.

Dzięki, Lucy. Ja mam mnóstwo siewek wszelakich. Narozsypywałam jesienią, teraz przenoszę siewki, bo mi szkoda wyplewić. Szczególnie cenne są dla mnie liatry, jeżówki, aminki i mikołajki
margaretka3 09:07, 24 maj 2016

Jana napisał(a)
Ale się narobiłaś ale jakie efekty

Oj, końca roboty ciągle nie widać Ale... bez tego ogród się nie zrobi
margaretka3 09:08, 24 maj 2016

siakowa napisał(a)
ojoja czyli i u Ciebie nie popodziwiam...one tak zawsze.powoli.wyłażą?

Już u Ciebie napisałam
margaretka3 09:11, 24 maj 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknieje Ci warzywnik. Współodczuwam pielenie grabowego żywopłotu ))
Mój już prawie tego nie wymaga, czyli za jakieś 4 lata będziesz miała tam cud- miód.
Trzymaj się !

Gruszko, 4 lata powiadasz. No to może przeżyję 1/4 prawie za mną

Ale... zastanawiam się, czy nie wkopać tam obrzeży chodnikowych.
Jak myślicie, że dla perzu to byłaby wystarczajaca zapora?
A i ładnie wyznaczyłoby to brzeg działki.
Agania 09:18, 24 maj 2016

Orlikami zawsze sie zachwycam, moim pustynnikom się udało mam dwa kwiatostany olbrzymich...latem będę podziwiać Twoje różyczki
margaretka3 09:19, 24 maj 2016

mira napisał(a)
Ale z Ciebie pracuś, zrobić takie grządki to dla mnie wyzwanie, też tak pozyskuję teren pod zasiewy.
Orlikowo obłędne, ja wreszcie mam jakieś siewki pojedynczych bo wolę od pełnych.

pozdrawiam

Grządki warzywne, Mirko, za małe! Ja Was podziwiam, że tak zgrabnie wysiewacie w skrzyniach i Wam to wystarcza
Zabrakło mi miejsca na paprykę, ogórki, buraczki czerwone i różne odmiany fasol!
Jako że już późno i nie zdążyłam wysiać ogórków do gruntu, bo najpierw rodzinne uroczystości, a potem zrobiło się lodowato zimno, to wczoraj nasionka poszły na wacik. Podkiełkuję je do jutra, bo już jutro będą kiełki zielone, i pójdą do gruntu. Zyskam w ten sposób ze dwa tygodnie
margaretka3 09:29, 24 maj 2016

07_Rene napisał(a)
Gosiu, ja znowu nudzić przychodzę Masz może zdjęcia siewek kleome albo pokazywałas już gdzieś? Coś mi się wysiało tam gdzie rosły w tamtym roku. Sporo takich samych siewek, ale nie umiem rozpoznać
Reniu, znalazlam zdjęcie tylko ze wczesnego etapu, siewki nie mają jeszcze liści właściwych, więc pewnie niewiele Ci to pomoże w rozpoznaniu.