Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 11:00, 23 maj 2016

Mirka napisał(a)
Gosiu niezła kolekcja orlików Liczyłaś ile masz odmian?

Mirko, nie, nie liczyłam Chyba byłoby mi ciężko się nie pomylić Nazw i tak nie znam
Anda 11:06, 23 maj 2016

Mme Boll lubi się rozpierać Cieszę się, że Ci tak ładnie rosną i że podróż w gazetach przeżyły
Moje wysiane z Twoich nasionek liatry wsadziłam w sobotę do ziemi. Mam nadzieję, że się ładnie rozrosną. Szałwia muszkatołowa też wylądowała na rabacie. Oby jej tam nic nie zjadło
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Konieczki 13:32, 23 maj 2016

No ja dostałam orliki z seri ciemniejszych a i trafiły mi się też takie jasnoniebieskie. NIe pokrzę zdjęć bo brzydki mur mam jako tło
Ale się urobiła kobieto - ale pocieszę Cię że łączyłam się wieczorem w bólu z Tobą (ja skończyłam o 22 - ale zaczęłam dopero o 9)
Perz - też mi przerasta
07_Rene 14:06, 23 maj 2016

margaretka3 napisał(a)

Reniu, mam ich na tyle, że i sadzonkami sie podzielę

To super wiadomość
oglądam zdjęcia z Twoich robót i z podziwu nie mogę wyjść. Kawał roboty odwalasz.
tulucy 14:55, 23 maj 2016

Gosiu kawał porządnej roboty za Tobą
Orliki piękne - ja powoli dokupuję różne i potem je wytrząsam może coś będzie, z ubiegłego roku mam sporo siewek. Udało mi się też tak z jarzmianką i z jeżowką tą podstawową różową i biała też widzę, że ma jakieś siewki obok.
Jana 18:38, 23 maj 2016

Ale się narobiłaś ale jakie efekty
siakowa 19:10, 23 maj 2016

margaretka3 napisał(a)

Kasiu, pustyniki zakupione w tym roku mają od 3 do 6 cm. Ubiegłoroczne mają się dobrze, przynajmniej liście, bo ostatnie ochłodzenie zniszyło pęd kwiatowy Nie będą cieszyć w tym roku.
ojoja czyli i u Ciebie nie popodziwiam...one tak zawsze.powoli.wyłażą?
Gruszka_na_w... 22:39, 23 maj 2016

Pięknieje Ci warzywnik. Współodczuwam pielenie grabowego żywopłotu ))
Mój już prawie tego nie wymaga, czyli za jakieś 4 lata będziesz miała tam cud- miód.
Trzymaj się !
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 22:45, 23 maj 2016

Ale z Ciebie pracuś, zrobić takie grządki to dla mnie wyzwanie, też tak pozyskuję teren pod zasiewy.
Orlikowo obłędne, ja wreszcie mam jakieś siewki pojedynczych bo wolę od pełnych.

pozdrawiam
07_Rene 08:35, 24 maj 2016

Gosiu, ja znowu nudzić przychodzę Masz może zdjęcia siewek kleome albo pokazywałas już gdzieś? Coś mi się wysiało tam gdzie rosły w tamtym roku. Sporo takich samych siewek, ale nie umiem rozpoznać