Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 10:34, 31 maj 2016

tulucy napisał(a)
Gosiu dzięki za pomysł na ogórki, jeszcze nie mam skrzyni i nie wysiałam, chciałam kupić gotowe, to już nie było w ogrodniczym, dziś daję na wacik
Kopru nie sieję, zawsze zostawiam na jesieni wiechy suche i sam się rozsiewa - trudno, rośnie tam, gdzie chce, ale jest sto razy ładniejszy od sianego w rządku wiosną. Ostatnio to nawet na jesieni po prostu sypnęłam paczkę nasion na grządki jakbym siała trawę, łukiem poleciał, nie przysypuję ziemią, nic nie robię z nim, już nawet w tunelu w pomidorach się sieje - to mam wcześniejszy

Ogórki u mnie już w gruncie. Muszę zajrzeć pod agro, co tam u nich słychać
margaretka3 10:37, 31 maj 2016

Wendy79 napisał(a)

U mnie działa tylko wkopana folia kubełkowa na głębokość ok.50 cm. Nic nie przechodzi Dla mnie o wiele gorszy jest oset i powój, ze skrzypu skorzystam i zrobię gnojówkę .
Ps. Gosiu, przepiękne zdjęcia robisz.

Oset udało mi się zwalczyć, podagrycznik też (jakby sie ktoś pytał, wymieniłam ziemię w miejscu, gdzie rósł, bo korzonki było ciężko wybrać).
Coś będę myśleć, żeby wkopać w ziemię, bo to syzyfowa praca, a takiej to mi nie brakuje i w innych miejscach w ogrodzie
margaretka3 10:39, 31 maj 2016

mira napisał(a)
Jestem umówiona na piątek a co uda mi się tam wyszperać nie wiem, o żywokoście pamiętam dam znać, czy Ty masz już wszystko popikowane bo u mnie jakoś nie ubywa

pozdrawiam

Miruś, zostało pod domem może z pięć doniczek bylin.
A jak będe chciała tyle wysiać w przyszłym roku, to bardzo proszę kopnąć mnie w kostkę albo inną część ciała
margaretka3 10:58, 31 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)

Tak samo jest u mnie

Przemilczałaś temat orlików Ale zapytam w wakacje znowu

Ognista się zagęszcza. Ale sporo jeszcze na niej do zrobienia. Dołek przez nią złapałam. Brązowa trawa, krokosmia i trytoma padły po zimie, a na nie najbardziej liczyłam, bo piękny efekt razem dawały. Wilczomlecz groszkowy piękny, nie wiedziałam, że go tak wysoko wyciągnie.

margaretka3 11:05, 31 maj 2016

AgataP napisał(a)

No już widzę - orliki masz przecudowne, u mnie dopiero się zaaklimatyzowały po przenosinach z różnych części ogrodu Piękne piękne
I powiedz mi skąd wytrzasnęłaś wieczornika i to białego? Idę oglądać dalej
Agatko, wieczornika wytrzasnęłam z nasionek Oczywiście A nasionka dostałam na wymianie w Klubie Pożądanego Nasionka (Forum Na Ogrodowej). Rozumiem, że mam zebrać?
margaretka3 11:07, 31 maj 2016

anabuko1 napisał(a)

To raczej kamasja nie jest.To raczej takie kwiatki na biało kwitnące.Ja tez je mam.Ale zapomniałam nazwy.
Czytam o uszczyknięciu chryzantem.Teraz uszczykujesz wszystkie ???
Cudne orliki.Ja tez je bardzo lubię

Aniu, już się wyjaśniło, że jest. To odmiana Blue Melody.

Chryzantemy uszczykiwałam jakieś dwa tygodnmie temu pierwszy raz, w drugiej połowie czerwca chyba pouszczykuję drugi raz.
Wendy79 11:09, 31 maj 2016

Gosiu, o dziewczęcej urodzie, jak zwalczyłaś oset, zdradź mi tą tajemnicę. Pikuję kwiaty: rudbekia 45 sztuk, aminek 60 sztuk i z tyle mikołajka się szykuje. Nie za dużo? Sieję wciąż kolejne, nie wiem co z tym robić. Bylinówkę miałam robić na wiosnę. Zrobić rozsadnik czy szykować bylinową i sadzić na razie gdzie popadnie? Podpowiedz coś.
Wendy79 11:12, 31 maj 2016

margaretka3 napisał(a)
Agatko, wieczornika wytrzasnęłam z nasionek Oczywiście A nasionka dostałam na wymianie w Klubie Pożądanego Nasionka (Forum Na Ogrodowej). Rozumiem, że mam zebrać?

Też bym poprosiła, mój aminek też z Klubu. Rok przeleżał do momentu wysiania.
Anda 11:12, 31 maj 2016

Gosiu, ale fajnie Cie zobaczyc Sliczna dziewczyna z Ciebie. Jestes bardzo fotogeniczna, piekny usmiech
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Konieczki 11:23, 31 maj 2016

Potwierdzam Gosia to ma urodę nastolatki i ten uśmiech