Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

Anda 17:46, 20 mar 2022

Agatorek napisał(a)

To ja mam chyba park krajobrazowy

Tak, coś w tym stylu Tak jak Danusia i Sylwia. Tutaj takie ogrody są bardzo rzadkie i przeważnie można je odwiedzać w czasie Dnia Otwartej Furtki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Adela 17:55, 20 mar 2022

Anda napisał(a)

Serio? To naprawdę mało, mówię Ci

Z każdym rokiem ucinałabym po kawałku Myślę, że za parę lat zadowoliłby mnie tarasik
Anda 18:07, 20 mar 2022

Adela napisał(a)

Z każdym rokiem ucinałabym po kawałku Myślę, że za parę lat zadowoliłby mnie tarasik

Hahaha

Odwiedziłam parę lat temu ogród pewnej starszej damy. Miał chyba ok. 1000 qm a ta pani była już po 80tce. Mówiła, że ogród ją trzyma w zdrowiu i szczęściu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Adela 21:45, 20 mar 2022

Anda napisał(a)

Hahaha

Odwiedziłam parę lat temu ogród pewnej starszej damy. Miał chyba ok. 1000 qm a ta pani była już po 80tce. Mówiła, że ogród ją trzyma w zdrowiu i szczęściu

Ale pewnie ta starsza pani miała kogoś do pomocy.? Póki co chodzę do ogrodu z przyjemnością, zwłaszcza teraz, po zimie. Mam ze sadem ok.500. Jeszcze nie odcinam Jeszcze dyskretnie ujmuję trawnika
Pozdrawiam
daszum 22:08, 20 mar 2022

Taka fajna dyskusja a ja gotuję fasolkę po bretońsku

Ewo, chciałabym do moich 1100 m2 dodać drugie tyle ale widzę, że nic z tego nie wyjdzie, gdyż sąsiad nie odpowiada na moją propozycję

Na początku ogród wydawał się wielki, a teraz odnoszę wrażenie, że się skurczył

daszum 22:15, 20 mar 2022

Elu myślę, że jeszcze daleko do tego momentu, że wystarczy Ci tylko tarasik .

daszum 22:23, 20 mar 2022

Agnieszko, ja Ci tej przestrzeni zazdroszczę
Agatorek 23:56, 20 mar 2022

Anda napisał(a)

Tak, coś w tym stylu Tak jak Danusia i Sylwia. Tutaj takie ogrody są bardzo rzadkie i przeważnie można je odwiedzać w czasie Dnia Otwartej Furtki

Haha, może za kilka lat też otworzę furtkę
Agatorek 23:58, 20 mar 2022

daszum napisał(a)
Agnieszko, ja Ci tej przestrzeni zazdroszczę

Danusiu, mogę Ci udostępnić kawałek, jeśli chcesz .
Milka 05:42, 21 mar 2022

daszum napisał(a)

Jak wiemy o gustach się nie dyskutuje, ale ja nie mogłabym mieć ogrodu wyłącznie z trawami i bylinami. Wg mnie taki ogród jest piękny latem i jesienią, ale później długo jest pusty.

Mam identyczne zdanie, gdyby nie zimozielone rośliny, byłoby smutno w ogrodzie. Nawet te niepopularne lubię, zwłaszcza, że można nadawać różne formy.
Wiosenny ogród zachwyca.
Danusiu, a ja bym wolała twój metraż, mam o 1400m więcej i roboty bez końca.