Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

greg66 20:33, 17 wrz 2018

Danusiu a co sie stało z resztą jeżówek?
sylwia_slomc... 20:42, 17 wrz 2018

marba napisał(a)

Bo one łażą za mną krok w krok i ciągle wpychają się w kadr.
Jak plewię, to kładą się w pobliżu i leżą tak, aż skończę, jak przechodzę dalej, to one też. Chyba mnie pilnują.

Jak u Monty Dona
daszum 21:36, 17 wrz 2018

gogo napisał(a)
Dzięki za horstmany, to co mi się podoba zawsze wypatrzę A ile mają lat te cudaki, bo może znalazłam dla takiego jednego miejsce. Mam wierzbę Hakuro, która mnie wkurza, tam mógłby zamieszkać.
Trawy nieprawdopodobnie cudne

Grażyna, ten bardziej dorodny ma już dobre kilka lat, przeniosłam go z innego ogrodu. Niestety ma pecha, bo w tym ogrodzie też był już przesadzany kilka razy. Tego drugiego na zdjęciu widać tylko kawałek , posadziłam go na wiosnę. Ten trzeci z rabatki frontowej też był przesadzany, rośnie u mnie rok. Jak dla mnie one rosną dość wolno.

Też mam 2 hakuro i dojrzewam do decyzji, żeby się ich pozbyć. W tym toku były ładne chwilę na wiosnę. W tym sezonie cięłam je już 3 razy i znowu coś na górze sterczy. Mam zamiar w te miejsca posadzić kolorowe klony.
daszum 21:41, 17 wrz 2018

Basia, Sylwia mój piesek też łazi za mną krok w krok. Czasami jak się zagapi, to pędzi jak szalony i mnie szuka. On miał trudne dzieciństwo ( 2 lata), ale udało mu się uciec, trafił do schroniska, a później do nas. Jest z nami już 8 lat. Jego poprzedniczka - jamniczka Aga, była pieskiem mojego syna, a on jest cały mój i robi ze mną co chce
daszum 21:48, 17 wrz 2018

greg66 napisał(a)
Danusiu a co sie stało z resztą jeżówek?

Grzegorz, myślę że to moja wina. Przesadziłam je z dobrej ziemi na mojej starej działce do piaseczku z torfem i po prostu zimą wyschły i zniknęły. Teraz staram się sadzić wszystkie rośliny do dołków z dodatkiem gliny i kory i mam nadzieję, że zostaną ze mną na dłużej. Inna rzecz, że jeżówki odmianowe nie są długowieczne.
gogo 00:08, 18 wrz 2018

Dzięki za informacje, plan pozbycia się Hakuro dojrzewa. Też mam dość ciągłego cięcia, a nowe przyrosty przypala słońce i właściwie nigdy nie jest ładny.
Iglaki u mnie są niezawodne i zimą jest na co patrzeć.
Pomiziaj piesa
daszum 22:09, 18 wrz 2018

gogo napisał(a)
Dzięki za informacje, plan pozbycia się Hakuro dojrzewa. Też mam dość ciągłego cięcia, a nowe przyrosty przypala słońce i właściwie nigdy nie jest ładny.
Iglaki u mnie są niezawodne i zimą jest na co patrzeć.
Pomiziaj piesa

Grażyna u mnie też dostatek iglaków, teraz nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu.
Dziękujemy, piesio pomiziany.
AgataM 12:35, 23 wrz 2018

Trawy masz nieziemskie. Moje marzenie. Jakie podłoże maja Twoje?
daszum 21:04, 23 wrz 2018

Agata, trawy w tym roku rzeczywiście zdobią ogród. Myślę, że to zasługa gorącego lata. U mnie rosną w piaseczku, ale wyjątkowo na wiosnę sypnęłam im azofoski, może dzięki temu tak wyrosły.

Nawiasem mówiąc w ubiegłym roku kupiłam dużo miskantów, które miały być grackami, a żaden z nich nie jest.
daszum 11:32, 24 wrz 2018

Kupiłam nowe drzewo - parocję perską. Bardzo podobają mi się jej liście, podobno pięknie się przebarwia jesienią. Zwykle jest to wielopniowy krzew ale u mnie ma raczej formę drzewa.