Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

AsiaK_Z 11:34, 22 lut 2016

olga80 napisał(a)
Witam wszystkich poniedziałkowo wietrznie i deszczowo Na deszcz nie narzekam na wiatr tak bo głowę chce urwać. Dziewczyny czy Wy swoje ciemierniki kupione w B lub L już wsadziłyście do gruntu moje stoją w doniczkach w zacisznym miejscu ale wydaje mi się,że może już czas je przetransportować do grunt skoro i tak są w ogrodzie.
Mam jeszcze pytanie do ekspertów zakupiłam róże graham thomas i chce ją posadzić z czerwonymi różami ingrid bergmann i dame do core do tego kostrzewa sina lub starzec no i oczywiście trawy rozplenica

Moje ciemierniki wczoraj dostały eksmisję na ogród. Ciut je podhartowałam, dosłownie ciut, bo stały przy rozszczelnionym oknie. Zadołowałam je, bo nie mam dla nich jeszcze miejsca docelowego.
Przemek mnie troszkę do pionu przywołał, z obawy że te ciemierniki mogą czasami nie znieść temperatury na zewnątrz, że za mało hartowane. Ale też mogą dać radę, bo prognozy "optymistyczne" raczej bez mrozu (dziś u mnie 10 st. i pada). Jak padną, trudno
Twoje skoro były już na zewnątrz, dadzą radę
olga80 11:58, 22 lut 2016

Asia wiec jedziemy wesołym autobusem

To ja swoje posadzę tym bardziej,że one już zahartowane i wiem gdzie mają rosnąć
eluniak 12:01, 22 lut 2016

olga80 napisał(a)
Asia wiec jedziemy wesołym autobusem

To ja swoje posadzę tym bardziej,że one już zahartowane i wiem gdzie mają rosnąć

Jak będziecie jechać to nie zapomnijcie o mnie
tulucy 12:23, 22 lut 2016

olga80 napisał(a)

Przemku róże jakie zamówiłam już sie ich nie mogę doczekać
Róża Mary Rose (Austin 1983)
Róża Mini Eden Rose (Meilland 2009)
Róża Eden Rose 85® (Meilland 1985)
Róża Baronesse (Evers 2009)
Róża Louise Odier (Margottin 1851)
Róża Laguna®
Róża Lavender Lassie
Róża Pomponella
Róża Abraham Darby
Róża Graham Thomas

Kilka mam z Twojej listy wsadzone w ubiegłym roku, mam nadzieję, że ładnie przezimowały
Na część mam chrapkę, ale w mojej szkółce ich nie ma, a przynajmniej nie było w zeszłym roku, może w tym będą, a jak nie, to i tak planuję wycieczkę dla dzieci do Gniezna, to do przynajmniej dwóch szkółek różanych będzie rzut beretem
A chciałabym Pomponellę i Lagunę, a z innych to jeszcze Munstead W., Aphrodite, Claire Austin, Queen of Sweden, i jeszcze z 10 mam na liście
olga80 12:28, 22 lut 2016

Elu będziemy pamiętać tylko czy Przemek przeżyje taki najazd ??
eluniak 12:30, 22 lut 2016

olga80 napisał(a)
Elu będziemy pamiętać tylko czy Przemek przeżyje taki najazd ??

Przeżyje
olga80 12:32, 22 lut 2016

tulucy napisał(a)

Kilka mam z Twojej listy wsadzone w ubiegłym roku, mam nadzieję, że ładnie przezimowały
Na część mam chrapkę, ale w mojej szkółce ich nie ma, a przynajmniej nie było w zeszłym roku, może w tym będą, a jak nie, to i tak planuję wycieczkę dla dzieci do Gniezna, to do przynajmniej dwóch szkółek różanych będzie rzut beretem
A chciałabym Pomponellę i Lagunę, a z innych to jeszcze Munstead W., Aphrodite, Claire Austin, Queen of Sweden, i jeszcze z 10 mam na liście

no to widzę ,że choroba zwana różycą atakuje ogrodowisko
ja w tym roku mam zamiar jeszcze kupić aspirynę szt 2, i marie theresie szt 10, na szpaler w przedogródku ja mam kilka róż NN ale zapragnęłam mieć jakieś cudeńka
Anusia 13:49, 22 lut 2016

Różyca opanowała większość ogrodniczek łącznie ze mną hihi.
MirellaB 15:16, 22 lut 2016

Mówicie, że nowa choroba różyca na O panuje
Pewnie i mnie dopadnie, tylko miejsca brak na chciejstwa

Tereniu szalejesz z różami 300,00 zł szok

Ja Ci nie doradzę jaka róża z jaką pasuje, nigdy się nad tym nie zastanawiałam i mam posadzone wszystkie wykupie i też jest dobrze
Ale u Ciebie to będzie ślicznie
Karol99 16:01, 22 lut 2016

Zakupy różane świetne. Będzie się działo jak zawitna.