Wiesz mi się wydawało ,że różowa róża przy czerwonej nie może rosnąć bo jakoś tak mi w głowie nie pasowała a przeglądając foty z Hortulusa widziałam właśnie połączenie różowej z czerwoną
Obie mam
Ja mam ponad 50 odmian, niektóre po 2, 3, a Geisha mam 5 przed domem, od frontu
Zaczynałam jeszcze u rodziców, ale skromnie, Chopin, jakaś pnąca nn,
Potem już u siebie znowu Chopin, Europeana, jakieś nn, niestety rosły nieszczęśliwie pod tarasem i którejś zimy spadło na nie masę śniegu z dachu, przeżył Chopin tylko
A 2 lata temu zaczęłam porządkować rabaty i dosadzać, no i w efekcie jest jak jest... A teraz będę musiała przesadzać towarzystwo
Mnie też te kolory nie pasują razem. To była moja udręka gdy posadziłam Peruette obok Red Leonardo i Ingrid Bergman.Żadna z tych trzech róży do siebie nie pasowała. W końcu zeszłego lata wszystkie je rozsadziłam, i poczułam wreszcie ulgę
50 domian to mnie zaskoczyłaś ja chodze po wątkach i podpatruję kto co łączy z konkretną róża pewnie też nie uniknę błędów ale o to właśnie chodzi w ogrodnictwie aby zawsze dążyć do ideału
u mnie jest ten właśnie problem co z czym łączyć to nie takie proste chodzę po wątkach i szperam jakie zestawienia sa zapisuje w moim zeszyciku i zobaczymy co z tego wyjdzie
Mały jeszcze śpi ja juz obleciałam ogród nic nowego nie widać tulipki sadzone na jesień wychodzą marnie, krokusów ani jednego Wiosnę widać na niektórych różach bo puszczają pąki. Posiałam wczoraj kolejne trawki i perovską ciekawa jestem co z tego będzie. dziś na obchodzie przyniosłam nasionka jeżówek i posiałam ciekawe co z tego będzie.
Nadal szukam w waszych ogrodach połączeń róż,które kupiłam.
zaglądam też tu http://aniads-rosegarden.blogspot.com/