Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

MirellaB 16:37, 04 mar 2016

olga80 napisał(a)

też zastanawiała się nad różami w doniczce ale jeszcze nie czytałam o tym a chcesz róże takie aby się wylewały z donicy czy żeby stały ? Ja chce wylewająca ale dopiero w weekend będę coś patrzeć bo teraz jestem w strasznym niedoczasie

Tereniu najlepiej takie miniaturowe 40-50 cm,bo mam wysokie donice, ale gdyby się wylewały to by też było super

Ja cały czas szukam

Był u mnie Pan od róż, ale na temat róż nie było czasu porozmawiać, będzie w przyszłym tygodniu to porozmawiamy. Upatrzoną mam Honeymilk ze względu na to, że kwitnie cały sezon, ale może mi doradzi jakieś inne
olga80 11:38, 05 mar 2016

miało być spokojniej a i tak wszystko na wariackich papierach.Potrzebuje jakieś 4 dodatkowe godziny di doby ma może ktoś na zbyciu wczoraj udało mi się wyrwać na godzinkę do ogrodu.Przycięłam krzewuszkę i trochę darni zdarłam pod ròże.

zdjęcie słaba bo z telefonu.

Musze na tej rabacie wyznaczyć jakieś punkty co będzie takim przecinkiem między różami. Myślałam o migdałku na pinu w kulkę prowadzonym słyszałam jednak, że on lubi chorować macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Myślałam też o trzmielinka na pniu i berberysach zielonych, może krzewuszka z biało zielonymi listkami ?? rabata będzie miała ok 10 metrów długości więc musze pokombinować
olga80 11:50, 05 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Tereniu najlepiej takie miniaturowe 40-50 cm,bo mam wysokie donice, ale gdyby się wylewały to by też było super

Ja cały czas szukam

Był u mnie Pan od róż, ale na temat róż nie było czasu porozmawiać, będzie w przyszłym tygodniu to porozmawiamy. Upatrzoną mam Honeymilk ze względu na to, że kwitnie cały sezon, ale może mi doradzi jakieś inne

Piekna ta Honeymilk
znalazłam takie artykułu
http://www.wymarzonyogrod.pl/tarasy-balkony/kwiaty-i-rosliny-balkonowe-i-tarasowe/roze-na-taras-i-balkon-kiedy-i-jak-sadzic-jakie-roze-nadaja-sie-do-uprawy-w-pojemnikach,41_2548.html

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/196-roze-w-pojemnikach

kolor biały Cię interesuje ??
Dominika11 17:10, 05 mar 2016

widzę, że działasz
chętnie bym Ci odstąpiła te kilka godzinek, ale mi niestety też brakuje
MirellaB 18:28, 05 mar 2016

olga80 napisał(a)

Piekna ta Honeymilk
znalazłam takie artykułu
http://www.wymarzonyogrod.pl/tarasy-balkony/kwiaty-i-rosliny-balkonowe-i-tarasowe/roze-na-taras-i-balkon-kiedy-i-jak-sadzic-jakie-roze-nadaja-sie-do-uprawy-w-pojemnikach,41_2548.html

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/196-roze-w-pojemnikach

kolor biały Cię interesuje ??

Tereniu czytałam te artykuły, dużo innych też. Najbardziej są polecane z grupy miniaturowych. Ja bym chciała białą, kremową, jasną w każdym razie
Ta Honeymilk bardzo mi się podoba i cały czas kwitnie tylko nie pachnie niestety Myślę, że fajnie by było mieć na tarasie pachnące róże
MirellaB 20:10, 05 mar 2016

Terenia, a na zdjęciu pieseczka dojrzałam, fajną ma sznupkę

Migdałka na pniu mam ale, żeby go w kulkę ciąć to chyba nie. Cały efekt jest w gałązkach. Mój po posadzeniu trochę chorował tzn.kilka gałązek uschło, ale obcięłam i wypuścił kolejne, jest ok

Zazdroszczę tyle miejsca pod róże

Kawał dobrej roboty z zdarciem darni to zrobiłaś
olga80 21:56, 05 mar 2016

Dominika11 napisał(a)
widzę, że działasz
chętnie bym Ci odstąpiła te kilka godzinek, ale mi niestety też brakuje

śmiem twierdzić, że czasu nikt nie ma za zbyciu
olga80 21:59, 05 mar 2016

Mirelka sunia będzie z nami 13 lat ma już swój wiek można rzec , że to już babcia

Migdałaka widziałam takiego szczepionego na pniu i taka kuleczka by mi się przydała
Darni jeszcze trochę do zdarcia zostało jakoś mnie to nie spina a cieszy lubię pracować w ogrodzie
olga80 22:02, 05 mar 2016

moja własnoręcznie ukorzeniona róża NN może ktoś będzie wiedział jak się panna nazywa

MirellaB 07:22, 06 mar 2016

Piękna ta róża, ale odnośnie nazwy to ja nie pomogę Kolor ma bardzo ładny

Migdałka ciętego w kulkę to jeszcze nie widziałam.

Terenia piesek jeszcze będzie z Wami długo Fajna jest