Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

szemusia 21:52, 02 mar 2016

Ale pyszności serwujesz

U mnie stipa też coś słabo W zeszłym roku jakoś lepiej sobie radziła...
olga80 21:56, 02 mar 2016

szemusia napisał(a)
Ale pyszności serwujesz

U mnie stipa też coś słabo W zeszłym roku jakoś lepiej sobie radziła...

tylko do pieczenia chleba serc nie mam
mam nadzieje, że stipe bede mogła w sadzonkach kupić
Iwk4 23:09, 02 mar 2016

Olga, zimno, a do ogrodu poszłaś? Oj, kochana ... Nie zmarzłaś?
Stipa u mnie też gorzej, jak rok temu.
Marga 23:33, 02 mar 2016

olga80 napisał(a)

ja jednak wyszłam na godzinkę tak mnie zdenerwował jeden telefon,ze wolałam energię wyładować na szpadlu

Jak mnie na jesieni pewna osoba zdenerwowała, to do dzisiaj nie pamiętam jakie cebule i gdzie mam posadzone. Wyjaśni się niedługo jak zakwitną
Iwk4 23:41, 02 mar 2016

Marga napisał(a)

Jak mnie na jesieni pewna osoba zdenerwowała, to do dzisiaj nie pamiętam jakie cebule i gdzie mam posadzone. Wyjaśni się niedługo jak zakwitną

Hi, hi
Ja sadziłam na spokojnie, ale też nie pamiętałam, gdzie co posadziłam Na szczęście fotki robiłam opakowaniom położonym na rabatach, a potem starałam się już niczego nie zmieniać
Anusia 07:03, 03 mar 2016

Nie wiem co się dzieje z tą stipą. Pierwszą partię wsiałam za głęboko i za dużo wody. Drugą też prawdopodobnie zalałam. Trzeci raz jak nie wykiełkuje, to nie wiem co za przyczyna. Tym razem przysypałam delikatnie ziemią. Co drugi dzień zraszam.
olga80 07:05, 03 mar 2016

Iwonka nie zmarzłam przy kopaniu wiesz jak czasami jest w życiu jak ktoś podniesie Ci ciśnienie Ja też nie pamiętam co gdzie sadziłam, ale tulipany kupowane na jesień w B nie wschodzą mają zgniłe cebulki.

Marga będzie niespodzianka z tulipanami jak zakwitną
olga80 07:07, 03 mar 2016

Anusia napisał(a)
Nie wiem co się dzieje z tą stipą. Pierwszą partię wsiałam za głęboko i za dużo wody. Drugą też prawdopodobnie zalałam. Trzeci raz jak nie wykiełkuje, to nie wiem co za przyczyna. Tym razem przysypałam delikatnie ziemią. Co drugi dzień zraszam.

Aniu moja miała się dobrze a zaczęła się pokładać i marnieć.Zamówiłam jeszcze stipę,ale nie wiem co z tego będzie .
Karol99 07:12, 03 mar 2016

A ja szczerze powiedziawszy nie wiedziałem ze w niektórych miejscach posadziłem cebulowe, teraz jest niespodzianka.
Makao_J 10:37, 03 mar 2016

Anusia napisał(a)

Ja nie sypałam wcale ziemi na posianą stipę. Ziemi nie ubijałam za mocno tylko taką luźną miałam i zraszam spryskiwaczem prawie codziennie. Chyba że widzę że ma wilgotno więc nie zraszam. Puściła po 3 dniach. Teraz trzeba uważać na podlewanie bo kiełki się przewracają.