Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

mirkaka 09:55, 06 mar 2016

Różyczka ukorzeniona przez Ciebie bardzo ładna, czy zdrowa?
Napia 09:58, 06 mar 2016

olga80 napisał(a)
miało być spokojniej a i tak wszystko na wariackich papierach.Potrzebuje jakieś 4 dodatkowe godziny di doby ma może ktoś na zbyciu wczoraj udało mi się wyrwać na godzinkę do ogrodu.Przycięłam krzewuszkę i trochę darni zdarłam pod ròże.

zdjęcie słaba bo z telefonu.

Musze na tej rabacie wyznaczyć jakieś punkty co będzie takim przecinkiem między różami. Myślałam o migdałku na pinu w kulkę prowadzonym słyszałam jednak, że on lubi chorować macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Myślałam też o trzmielinka na pniu i berberysach zielonych, może krzewuszka z biało zielonymi listkami ?? rabata będzie miała ok 10 metrów długości więc musze pokombinować

Mam migdałka na pniu, a właściwie dwie sztuki i z jedną od początku nie było problemu,druga to właściwie trzecia, bo jeden migdałami padł i musiałam kupić nowy w to miejsce, nie wygląda za dobrze. Teraz nie mam możliwości, ale w domu mam notatki o różnych drzewkach na pniu . Z tego co pamiętam to może być bez palibin szczepiony na pniu, bez z serii Bloomberg, który powtarza kwitnienie, kalina. Jest tego troszkę
Marga 10:55, 06 mar 2016

Teresko, nie znam się na różach Nie mam ani jednej.
olga80 12:15, 06 mar 2016

mirkaka napisał(a)
Różyczka ukorzeniona przez Ciebie bardzo ładna, czy zdrowa?

zdrowa nie choruje nie łapie plamistości
olga80 12:20, 06 mar 2016

Napia napisał(a)

Mam migdałka na pniu, a właściwie dwie sztuki i z jedną od początku nie było problemu,druga to właściwie trzecia, bo jeden migdałami padł i musiałam kupić nowy w to miejsce, nie wygląda za dobrze. Teraz nie mam możliwości, ale w domu mam notatki o różnych drzewkach na pniu . Z tego co pamiętam to może być bez palibin szczepiony na pniu, bez z serii Bloomberg, który powtarza kwitnienie, kalina. Jest tego troszkę

może to i dobry pomysł z tymi bzami chciałam coś kwitnącego
Flower1 19:21, 06 mar 2016

Piekna roza ,co do nazwy niestety nie pomoge
ag_zie 11:46, 07 mar 2016

Trawa znika! Będą róże! Super!
MirellaB 12:32, 07 mar 2016

Terenia zajrzyj do mnie - rady mi trzeba odnośnie ścian z różami, robić czy nie?
ewsyg 12:33, 07 mar 2016

Tereniu, Ty w rękach masz jakieś motorki zainstalowane Godzinka i tyle pracy zrobione, no, no, szybka jesteś. Mnie się też spodobał pomysł ze szczepionymi bzami. Ja teraz poluje na szczepioną forsycję bo muszę wiedzieć kiedy robić przy różach. Właśnie na różance będzie rosła . Tereniu, jak jesteś pragmatyczna to posadź szczepioną morwę, ładnie wygląda i ma smaczne owoce. Jak chcesz to zobacz u mnie jak wygląda, jest gdzieś na zdjęciach. Moja też rośnie na różance, myślę kupić jeszcze jedną, ale troszkę później jak zagospodaruję następną część działki.
ewsyg 12:35, 07 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Tereniu najlepiej takie miniaturowe 40-50 cm,bo mam wysokie donice, ale gdyby się wylewały to by też było super

Ja cały czas szukam

Był u mnie Pan od róż, ale na temat róż nie było czasu porozmawiać, będzie w przyszłym tygodniu to porozmawiamy. Upatrzoną mam Honeymilk ze względu na to, że kwitnie cały sezon, ale może mi doradzi jakieś inne

właśnie mam kupioną różę Honeymilk