Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

Kindzia 07:52, 15 lip 2016

Na tą żółtą lilią przebiłaś wszystko!!! Drugi rok i tyle pąków??? Niesamowita jest Pachnie? Ale cudo! Różowe sobie jeszcze kupisz, a taki okaz to ewenement!
Rabatka Ci wyszła pięknie A rozrośnie się szybciej niż myślisz i będzie busz Nawet tam się wejść w sezonie nie będzie dało
Pozdrówka
olga80 09:46, 15 lip 2016

Byłam w ogrodzie kilka roślin połamanych,leżak zamiast na tarasie był na środku trawnika, konewki też porozrzucane większych strat nie ma.
Moja edenka zrzuca liście czy to może być przez deszcz ?

ascot i jej wielkie kwiaty,floksy połamane

Herzlog von Windsor muszę ja podwiązać ma piękne duże kwiaty tylko szkoda,że gałązki ich nie utrzymują

a tej panny nie znam Może to Princess Margareta albo Jude ??

olga80 09:55, 15 lip 2016

i kolejne liliowce zakwitają

i

robi się nowa rabata po lewej stronie tarasu wzdłuż żywopłoty ma się łączyć z rabatą już zrobioną
w pierwszej kolejności wysadziłam moje hortki i rh , które dostałam i męczyły się w doniczkach.Planuję na tej rabacie hortki, jeżówki, trawy no i róże najlepiej burgundu

dominika_ 10:18, 15 lip 2016

Moja jedna róża tez nie wytrzymała deszczu i wiatru, wypiję kawkę i idę sprawdzić czy innych strat nie ma.
olga80 11:41, 15 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Na tą żółtą lilią przebiłaś wszystko!!! Drugi rok i tyle pąków??? Niesamowita jest Pachnie? Ale cudo! Różowe sobie jeszcze kupisz, a taki okaz to ewenement!
Rabatka Ci wyszła pięknie A rozrośnie się szybciej niż myślisz i będzie busz Nawet tam się wejść w sezonie nie będzie dało
Pozdrówka

niestety to nie ta żółtaska była pomyłką ta akurat była planowana dostałam 3 cebule od mojej bratowej, niestety nie pachnie fakt jest jeden każdy kto ją widzi jest zdziwiony jej wielkością
olga80 11:42, 15 lip 2016

dominika_ napisał(a)
Moja jedna róża tez nie wytrzymała deszczu i wiatru, wypiję kawkę i idę sprawdzić czy innych strat nie ma.

szkoda roślin na takie zawirowania pogodowe
Ewik 11:50, 15 lip 2016

olga80 napisał(a)

Dziękuję nie spodziewałam się,że ogród może już kogoś zachwycać, wszystkie rośliny to młodziaki niektórych nawet nie widać .

Zobaczysz za rok, sama ogrodu nie poznasz
Milka 12:03, 15 lip 2016

Gałązki Edenki pzrez wiatr i deszcz połamane, u mnie tez kilka róz dostało, szczęście, ze większych szkód nie ma, ale sprzątania od groma.
Alicja169 12:43, 15 lip 2016

Szkoda roślinek, że ucierpiały, ale są też pozytywy - nie trzeba podlewać
Zieleń zrobiła się "bardziej zielona", niestety też i chwasty bujają.
Taka przyroda - wyboru nie ma . pozdrawiam
MirellaB 13:48, 15 lip 2016

Terenia fajne zestawienie ma Lindsay80.
Tłem są szmaragdy, przed nimi szpaler hortensji, a przed hortkami rozplenice na przemian z jeżówkami Może też tak zrobisz? Gdybym miała miejsce to taką rabatę bym stworzyła

Liliowce piękne masz, róże również

Róża NN może to Jude. Kwiaty ma właśnie takie jak Jude Czy ta róża pachnie, bo Judy pachnie

Terenia pokażesz jeżówki?