Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

Ewik 16:37, 22 wrz 2015

Praca w pełni, zrób zdjęcia przed i po
paulina_ns 16:57, 22 wrz 2015

O teraz już lepiej widać, gdzie Ty się tam wyspindralas? linia rabaty nie jest zła, w całości fajnie wygląda.
olga80 18:30, 22 wrz 2015

na podest od zjeżdżalni Filipa , z tarasu górnego słabo było widać
Marga 18:35, 22 wrz 2015

Olga, Paulina dobrze radzi. Najpierw wytycz sobie porządne linie rabat, bo będziesz przesadzać
Anusia 20:16, 22 wrz 2015

olga80 napisał(a)
o rabacie myślałam cały weekend i wymyśliłam takie coś skorygujcie mnie jeśli coś nie tak, w opisie jest czekoladowa trawa bo tak szczerze mówiąc to nie wiem co to za trawa kupiłam bez nazwy musze zrobić zdjęcie to pewnie uświadomicie mnie

niebieski- budleja do kompletu
zielony -miskant 2 sztuki
boro- kiścień
żółet - 4 zółte jeżówki

czekoladowa trawa
czekam na sugestię

Jeżówki możesz dać z rozplenicą lub brązową trawką, niekoniecznie na tej akurat rabacie. Jakoś mi tutaj nie pasują.
olga80 20:51, 22 wrz 2015

oj mam mętlik co do tej rabaty a raczej do tego kawałka , niby chciałam dołożyć tam budleję ale teraz się zastanawiam, oj muszę przemyśleć co do magnoli gwieździstej jestem przekonana ale reszta jest jeszcze zagadką
paulina_ns 21:06, 22 wrz 2015

olga80 napisał(a)
oj mam mętlik co do tej rabaty a raczej do tego kawałka , niby chciałam dołożyć tam budleję ale teraz się zastanawiam, oj muszę przemyśleć co do magnoli gwieździstej jestem przekonana ale reszta jest jeszcze zagadką

Olu pospaceruj po różnych wątkach, pooglądaj może coś Ci się spodoba, lepiej przemyśleć coś 2 razy niż tak jak ja co chwilę przesadzać
bozga 21:56, 22 wrz 2015

Ja co 5 minut zmieniam decyzję a nawet jak już posadzę, to i tak za chwilę zmieniam. Tak już jest. Warto rośliny sadzić większymi grupami , znacznie lepszy efekt wizualny
olga80 19:09, 23 wrz 2015

Dzisiaj chodziłam i chodziłam i myślałam co tam dosadzić a między czasie przekopałam inny kawałek ziemi, wykopałam anabelkę, podzieliłam ją na 4 małe sadzonki i posadziłam w nowym miejscu gdzie nie będzie ją tak słoneczko paliło jutro zrobię fotkę to pokarzę.Z tamtą rabatą nie będę się spieszyła wole dać sobie czas na przemyślenia.
paulina_ns 19:13, 23 wrz 2015

olga80 napisał(a)
Dzisiaj chodziłam i chodziłam i myślałam co tam dosadzić a między czasie przekopałam inny kawałek ziemi, wykopałam anabelkę, podzieliłam ją na 4 małe sadzonki i posadziłam w nowym miejscu gdzie nie będzie ją tak słoneczko paliło jutro zrobię fotkę to pokarzę.Z tamtą rabatą nie będę się spieszyła wole dać sobie czas na przemyślenia.

Olu przed nami cała zima, będzie czas na przemyślenia a na wiosnę ruszymy z kopyta Ja póki co też odpuszczam rabatę brzozowo- hortensjowa muszę sobie wszystko na spokojnie przemyśleć.