Z pewnością ci opowiem ale na kwitnienie ponowne Desdemony musze poczekac,bo przyjechała do mnie już przekwitająca i zapach był niewyczuwalny,a pierwsze kwiatki Rosemoor przegapiłam,ma jeszcze 2 pączusie,to je codziennie podglądam ,czy już
Muszę przyznać,że poranne wąchanie róż to niesamowita frajda. Nie sądziłam,że niemal każda ma inny zapach.
Dzisiaj odkryłam,że Gospel ma złożony zapach, mocnych, dawnych babcinych perfum fiołkowych,jak i nuty goryczki jakie są w Anais A KURFÜRSTIN SOPHIE delikatyny landrynkowy.
Kiedyś czytałam ,że Belle Etoile ma truskawkowy zapach. Miałam go nawet sobie sprawić,ale miejsca brak
Też uwielbiam różne pachnidełka w ogrodzie,dlatego zawsze staram się mieć lewkonie,tytoń pachnący,groszek,maciejkę i od 3 lat systematycznie sadzę mieczyki abisyńskie
Tyle gosci u mnie a mnie nie ma. Mialam troche zawirowan, ale mam nadzieje, ze teraz odpowiem chociaz na pare pytan.
Dziekuje Wszystkim odwiedzajacym za zyczenia na tysiaczek. Bardzo sie ciesze, ze do mnie zagladacie, piszecie i ze moge tu byc. To wspaniale miejsce, ze wspanialymi ludzmi
W ogole sie nie ma Zmarzla albo wygnila, albo wszystko razem. Kupilam ja znow, ale nie wiem, czy w przyszlym roku tez ja kupie. Posadzilam teraz gaure na probe i jesli ta przezimuje, to zostane przy gaurze.
Ta rozyczka nie nalezy do duzych, wiec na pewno da rade. Jedynie sciana poludniowa nie jest najlepsza na zimowanie. Zimowe slonce, zwlaszcza lutowe i marcowe, moze rosline pobudzic w dzien do zycia, woda zacznie krazyc, a w nocy zetnie ja mroz. W marcu w nocy czesto jest -10. Zreszta nawet -5 stopni w takich warunkach moze byc niebezpieczne. Wtedy po roslinie.
Tez tak robie Tlumaczac komus ciecie roz, kto sie kompletnie na tym nie zna, pisze tylko o podstawowych czynnosciach, dla poczatkujacych. Ty juz uprawiasz scinanie dla zaawansowanych