Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Kasia_CS 22:10, 29 cze 2017

A nuż załapię się na tysiączek z gratulacjami

Dalszej satysfakcji w ogrodowaniu Ci życzę

O nieee!!! przeskoczyłam już na następną stronę
Rench 12:28, 30 cze 2017

Anda napisał(a)

To ciekawa jestem, czy te aromaty wyczujesz Daj znac, jakby co Fajne takie doznania zapachowe, co? Ja bardzo lubie rosliny z pieknym zapachem w ogrodzie. Dlatego posadzilam tez groszek pachnacy A w Ettenbuehl spodobal mi sie zapach jasminowca Belle Etoile, cudny.
Slaz wygladal ladnie, a teraz przekwitl i straszy. Mial troche za sucho pare dni jak mnie nie bylo. Musze sie go jeszcze nauczyc

Z pewnością ci opowiem ale na kwitnienie ponowne Desdemony musze poczekac,bo przyjechała do mnie już przekwitająca i zapach był niewyczuwalny,a pierwsze kwiatki Rosemoor przegapiłam,ma jeszcze 2 pączusie,to je codziennie podglądam ,czy już
Muszę przyznać,że poranne wąchanie róż to niesamowita frajda. Nie sądziłam,że niemal każda ma inny zapach.
Dzisiaj odkryłam,że Gospel ma złożony zapach, mocnych, dawnych babcinych perfum fiołkowych,jak i nuty goryczki jakie są w Anais A KURFÜRSTIN SOPHIE delikatyny landrynkowy.

Kiedyś czytałam ,że Belle Etoile ma truskawkowy zapach. Miałam go nawet sobie sprawić,ale miejsca brak

Też uwielbiam różne pachnidełka w ogrodzie,dlatego zawsze staram się mieć lewkonie,tytoń pachnący,groszek,maciejkę i od 3 lat systematycznie sadzę mieczyki abisyńskie
Anda 17:40, 30 cze 2017

Tyle gosci u mnie a mnie nie ma. Mialam troche zawirowan, ale mam nadzieje, ze teraz odpowiem chociaz na pare pytan.

Dziekuje Wszystkim odwiedzajacym za zyczenia na tysiaczek. Bardzo sie ciesze, ze do mnie zagladacie, piszecie i ze moge tu byc. To wspaniale miejsce, ze wspanialymi ludzmi

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:41, 30 cze 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ślaz bardzo mi się spodobał.
Ponownie mam problem z określeniem tożsamości pewnej kolczastej panny. To już ostatnia, a w zasadzie przedostania NN. Ta ostatnia może sobie pozostać NN, ale ta ma intrygujący kolor. U mnie na str. 418 post z godziny 21:50 Może się uda.

Bylam, ale nie pomoglam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:43, 30 cze 2017

malkul napisał(a)
Jak się ma twoja tojesc ciemnopurpurowa?

W ogole sie nie ma Zmarzla albo wygnila, albo wszystko razem. Kupilam ja znow, ale nie wiem, czy w przyszlym roku tez ja kupie. Posadzilam teraz gaure na probe i jesli ta przezimuje, to zostane przy gaurze.
Anda 17:44, 30 cze 2017

Makusia napisał(a)

Hmm...No pięknie Ja tam dzisiaj ciełam jak popadło- w zasadzie same łebki
Przy okazji zauważyłam mszyce i niestety w połowie zżartą jedną różę - dosłownie brak listkow od dołu do połowy! I jakaś taka gąsieniczka obecna ...

Te gasieniczki sa niebezpieczne, bo bardzo zarloczne. Uwazaj
Anda 17:45, 30 cze 2017

Jana napisał(a)
No to już wiesz co masz kupić a widziałaś jaśmina o żołtych liściach? też są takie tylko jeszcze nie wiem jak kwitną no i co ważne jak pachną

Zolte liscie nie pasuja do mojego ogrodu. Srebrne juz bardziej
Anda 17:48, 30 cze 2017

babka napisał(a)

Ewa, ta skrzynia ma tak na oko 50-60cm. Stoi przy południowej ścianie czyli nie mogłaby w tym miejscu zimować ? Dlaczego powinna stać w cieniu ? Czy dlatego by nie pobudzać do rozpoczęcia wegetacji ?

Myślałam o Pashminie, byłaby ok ?

Ta rozyczka nie nalezy do duzych, wiec na pewno da rade. Jedynie sciana poludniowa nie jest najlepsza na zimowanie. Zimowe slonce, zwlaszcza lutowe i marcowe, moze rosline pobudzic w dzien do zycia, woda zacznie krazyc, a w nocy zetnie ja mroz. W marcu w nocy czesto jest -10. Zreszta nawet -5 stopni w takich warunkach moze byc niebezpieczne. Wtedy po roslinie.
Anda 17:50, 30 cze 2017

inka74 napisał(a)
Ja czasami nawet trochę niżej niż do pierwszego pięciolistka obcinam jak za cienkie czy zbyt wybujałe gałązki mam. Koryguję kształt po prostu. Lub obcinam do miejsca gdzie widzę, że pąk nowej łodyżki nabrzmiewa. Nie wiem czy dorze robię...

Piękne to twoje buszowisko. Wracam do zdjęć z ogromną przyjemnością.

Tez tak robie Tlumaczac komus ciecie roz, kto sie kompletnie na tym nie zna, pisze tylko o podstawowych czynnosciach, dla poczatkujacych. Ty juz uprawiasz scinanie dla zaawansowanych
Anda 17:52, 30 cze 2017

AgataP napisał(a)
Też niedługo mykne szalwie na jeża, a różyczki tne jak Ewcia radzi za pieciolistkiem. Wczoraj ogarnelam Louiska w ten sposob.

Bez szalwii tak pusto sie zrobilo u mnie. U Ciebie tez? Na pocieszenie dosadzilam gaure W sumie miejsca nie ma, ale wcislam ja jakos
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies