Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

AgataP 07:45, 28 cze 2017

Też niedługo mykne szalwie na jeża, a różyczki tne jak Ewcia radzi za pieciolistkiem. Wczoraj ogarnelam Louiska w ten sposob.
babka 15:58, 28 cze 2017

Ja nie kumam co to, gdzie to ten pięciolistek. Poniżej główki? Idę sprawdzić.
W jakim celu usuwamy główki ?
abiko 11:29, 29 cze 2017

babka napisał(a)

Ewa, ta skrzynia ma tak na oko 50-60cm. Stoi przy południowej ścianie czyli nie mogłaby w tym miejscu zimować ? Dlaczego powinna stać w cieniu ? Czy dlatego by nie pobudzać do rozpoczęcia wegetacji ?
Myślałam o Pashminie, byłaby ok ?

Ewa pewnie potwierdzi i się na mnie nie obrazi, ale Pashmina będzie ok, bo ona mała jest, do donicy jak najbardziej. Mam ja i na jesieni planuje jednak dać do donicy jak nie znajdę miejsca w ogrodzie z przodu rabaty.
Pszczelarnia 13:42, 29 cze 2017

Jana napisał(a)
No to już wiesz co masz kupić a widziałaś jaśmina o żołtych liściach? też są takie tylko jeszcze nie wiem jak kwitną no i co ważne jak pachną

Pięknie pachną. Ale ten żółty kolor jest taki trudny do skomponowania. U mnie przy sadzie wygląda jak popalony. Lepsze byłyby dla niego parkowo-cieniste klimaty. Swojego przesadzę.

Ożanka to siewkowy potwór (tego Viva mi nie mówiła). U mnie też jej multum.

A Ettenbuehl to który to ogród? Ten z klubu ogrodniczego czy tych panów od książki? Bo się pogubiłam.

Ale panowie od książki, ich ogród to moje rytmy. Cały czas oglądam i chłonę.

mira 14:03, 29 cze 2017

Ewa zobacz do ogrodów świata tam jest opisany a ci panowie to kto?
babka 14:37, 29 cze 2017

abiko napisał(a)

Ewa pewnie potwierdzi i się na mnie nie obrazi, ale Pashmina będzie ok, bo ona mała jest, do donicy jak najbardziej. Mam ja i na jesieni planuje jednak dać do donicy jak nie znajdę miejsca w ogrodzie z przodu rabaty.
Spośród tylu pięknych róż trudno wybrać tę jedyną. Najfajniej byłoby widzieć je na żywo bo zdjęcia nigdy nie oddają pełnego obrazu ale z obrazka póki co Pashmina jakoś mnie przekonuje najbardziej.

Dziękuję Aguś za opinię
abiko 15:04, 29 cze 2017

babka napisał(a)
Spośród tylu pięknych róż trudno wybrać tę jedyną. Najfajniej byłoby widzieć je na żywo bo zdjęcia nigdy nie oddają pełnego obrazu ale z obrazka póki co Pashmina jakoś mnie przekonuje najbardziej.

Dziękuję Aguś za opinię

Oj wiem coś o tym, ale Ewa zaraziła mnie np. summer song
Co do Pashminy to ja mam teraz obiekcję, bo.. u mnie jest mała na razie do 30 cm, ale ona niska jest ogólnie, nie doczytałam, moja wina Zapach lekki, czasami wcale. No kolor mój, bo pudrowy, ale zwiesza główki.. więc, gdybym miała drugi raz wybierać to pewnie bym się zastanowiła
Kawa 15:09, 29 cze 2017

albo mi sie wydaje albo za chwilę 1000 będzie
ściskam mocno
Kawa 15:09, 29 cze 2017

a ten ślaz mauretański to jest jednoroczny?
hanka_andrus 15:26, 29 cze 2017

Na 1000 to ja się załapuję! Kolejnych tak ciekawych stron i dużo zdrowia!