Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

sierotka 07:57, 09 kwi 2018

Witam i ja Ewo powiedz proszę czy dałabyś do pierwszych nasadzeń róż ,trochę obornika granulowanego do dołka? masz takie doświadczenie może ? gdzieś o tym czytałam tutaj hm nie pamietam kto pisał.
Makusia 08:27, 09 kwi 2018

Ewuniu witam się po zimie, wiosna zagląda do ogrodów, to znaczy, czas się uaktywnić
Pozdrawiam słonecznie
anbu 08:49, 09 kwi 2018

Ewo czekamy na fotki
tulucy 10:07, 09 kwi 2018

Zanim Ewa odpowie, to i ja mogę napisać, co ja daję, każdy ma swoje sposoby też obornik granulowany i wiórki rogowe i trochę kompostu.
Czytałam też o skórkach od banana, ale tego nie próbowałam
sierotka 10:09, 09 kwi 2018

Tulucy bardzo Ci dziekuję kompostu nie mam ,a obornik granulowany widzę w sklepach ,powiedz proszę mieszasz go z ziemią do której róże wkładasz ?
tulucy 10:19, 09 kwi 2018

Tak,vwrzucam tak po dwie garści wszystkiego do dołka, mieszam widełkami z ziemią, wlewam wodę i potem jak wsiąknie, wkładam róźę. Zasypuję do połowy, znowu wodą i potem już dosypuję ziemię. Na koniec jeszcze raz podlewam i udeptuję. Jak bardzo mokro, to rezygnuję z ostatniego podlewania....
tulucy 10:20, 09 kwi 2018

Aaa, a mączkę rogową (wiórki) można kupić teraz w L.
Kawa 11:31, 09 kwi 2018

ooo są w L?
moze kupię
przecież aż bedę mieć 5 róż
Anda 12:19, 09 kwi 2018

Lucy na posterunku Dziekuje

Sierotko, ja sadze roze do ziemi kompostowej zmieszanej z ziemia do roz. Zamiast kompostu biore czasem ziemie do pomidorow, ma mniej azotu. Uzywam ziemi beztorfowej. To jesli chodzi o roze z golym korzeniem.

Jesli sadze roze w pojemniku, to sadze tak samo, ale dodatkowo sypie granulowany obornik na wierzch razem z wiorkami rogowymi i mocno podlewam.
Skorki od banana mozna mieszac z fusami od kawy i dac na wierzch, i przemieszac z ziemia. Mozna to stosowac przez caly sezon

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:25, 09 kwi 2018

Odpowiem zbiorowo Fotki sa, ale jeszcze na karcie w aparacie i nie sa spektakularne, wiec tak naprawde nie ma na co czekac

W weekend pracowalam w pracy, poza tym mialam gosci. Tak wiec dzis od rana uskuteczniam przesadzanie, dzielenie i przygotowywanie laczki Trawnik sie zwertykulowal w zeszlym tygodniu, wiec dzisiaj jeszcze bede go nawozic. W zeszlym tygodniu zabraklo mi wiorkow, tak wiec dzisiaj bede sypac wiorkami rogowymi rabaty. Kompost i obornik granulowany juz na rabatach

Verbascum mi zniknelo, Scabiosa columbaria chyba przemarzla na amen, nic nie rusza. Perz mi wlazl na rabate i kocimietka sie wysiala wszedzie

Ide robic obiad
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies